Cele mai citite
 


Deputatul Ciprian Nica (PSD) cere demisia preşedintelui CNAS
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PSD Ciprian Nica critică modul în care ''guvernul PDL îi umileşte pe medicii de familie şi îşi bate joc de cetăţeni''.
Într-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri, parlamentarul arată că Executivul PDL-UDMR a determinat voit actuala stare de fapt din sănătate pentru că în acest fel se fac economii la buget şi se pot 'sifona' nişte bani către afacerile de partid.
''Consider josnic modul în care directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se complace în postura de marionetă. Doctorul Lucian Nicolae Duţă ar trebui să îşi dea demisia din funcţia de director al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru că îi umileşte pe colegii săi - medicii de familie', susţine deputatul PSD.
Social-democratul a opinat că prin intermediul medicului Lucian Nicolae Duţă, Guvernul şi CNAS au declanşat o campanie de denigrare a medicilor de familie.
''Declaraţiile conform cărora în România medicii de familie prescriu reţete cu medicamentele cele mai scumpe nu numai că sunt nişte minciuni gogonate, dar sunt şi nişte opinii nesimţite care arată că în această ţară actualii guvernanţi nu au pic de respect faţă de cetăţeni, cei care plătesc contribuţii la bugetul de stat, dar şi la bugetul sănătăţii! În plus CNAS decontează doar preţurile de referinţă a medicamentelor şi, din acest punct de vedere teoria că medicii prescriu medicamente scumpe este o perdea de fum tipic pedelisto-tupeistă. Este o practică de învrăjbire a cetăţenilor, unii împotriva celorlalţi'', spune Nica.
Deputatul PSD doreşte să atragă atenţia că prin aruncarea pe piaţă a unor informaţii false care au impact asupra cetăţenilor, PDL nu face altceva decât să arate ''că este la originea acţiunilor prin care CNAS îi hărţuieşte pe medicii de familie şi pe pacienţi''.
'Această nouă criză socială provocată de Guvern şi CNAS demonstrează, dacă mai era nevoie, că cei care ne conduc - PDL-UDMR - şi-au întors faţa de la cetăţenii acestui stat", afirmă parlamentarul PSD. AGERPRES/(AS-Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Cristian Buşoi: Populaţia trebuie să primească garanţia că bugetul CNAS este cheltuit corect La împlinirea a 15 ani de la înfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, preşedintele acesteia, medicul Cristian Buşoi, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că instituţia pe care o conduce a avut, de-a lungul timpului, o contribuţie benefică pentru sistemul sanitar din România şi a jucat...
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
PSD propune un proiect de sprijinire a medicinei de familie ca răspuns la "supeficialitatea" cu care CNAS tratează acest domeniu Refuzul medicilor de familie de a semna contractul-cadru se datorează "dezinteresului şi superficialităţii cu care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate tratează domeniul asistenţei medicale primare", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, doctorul Alexandru Rafila, vicepreşedintele Dep...
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...
Elena Mitrea (PSD): Legea 151 care protejează persoanele cu TSA este inaplicabilă Situaţia persoanelor care suferă de autism este departe de a fi rezolvată la un nivel corespunzător în România, a declarat, marţi, la Parlament, senatorul Elena Mitrea în cadrul dezbaterii "Autismul există - O mână întinsă celor care pot fi salvaţi".
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...