Cele mai citite
 


Epidemia de E.coli: Al doilea caz confirmat în Polonia
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un al doilea caz de infectare cu bacteria Eceh a fost confirmat în Polonia la un băieţel de 7 ani, al cărui tată s-a aflat recent în Germania, au indicat miercuri autorităţile sanitare poloneze, citate de AFP.
'Avem două cazuri confirmate şi peste zece suspecţi', a indicat purtătorul de cuvânt al Inspecţiei sanitare naţionale (GIS), Jan Bondar.

Primul caz de infecţie în Polonia a fost confirmat luni la o femeie de 29 de ani, cu reşedinţa permanentă la Hamburg.

În al doilea caz, 'maladia a fost transmisă băiatului de către tată, care a călătorit în Germania'. În timp ce tatăl nu a acuzat decât simptome lejere ale infecţiei, fiul său a fost deja spitalizat la Varşovia, a indicat acelaşi purtător de cuvânt.

Până în prezent, nicio sursă de infecţie nu a fost detectată în Polonia. 'Toate persoanele infectate vin din Germania', a afirmat responsabilul citat.

Epidemia, a cărei origine rămâne necunoscută, are la bază o tulpină rară a bacteriei Escherichia coli (E.coli) enterohemoragică (Eceh) care provoacă diaree cu sânge şi, în cazurile cele mai severe, probleme la rinichi printr-un sindrom numit SHU, ce poate fi fatal.

Infecţia a ucis deja 25 de persoane - 24 în Germania şi una în Suedia - iar starea altor 700 suscită preocupare, conform unui nou bilanţ dat publicităţii de France Presse.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia E.coli: medicii avertizează asupra efectelor neurologice grave Iniţial, medicii au fost mai îngrijoraţi de efectele asupra rinichilor pacienţilor afectaţi de E.coli enterohemoragic, sau EHEC. Săptămâna trecută, însă, a devenit evident că efectele secundare neurologice ale infecţiei bacteriene ar putea fi chiar mai rele, informează publicaţia germană Der Spiegel...
Germania: Epidemia provocată de bacteria EHEC ar putea dura luni (Institutul Robert Koch) Epidemia provocată de bacteria EHEC ar putea dura luni, iar sursa infecţiei ar putea să nu fie cunoscută niciodată, susţine Reinhard Burger, preşedintele Institutului german Robert Koch, instituţia federală însărcinată cu controlul sanitar, relatează BBC News.
Epidemia de E.coli: Legumele continuă să fie distruse în Germania Între cinci şi zece la sută din legumele cultivate în nordul Germaniei au fost distruse, potrivit unei declaraţii a ministrului german al agriculturii Ilse Aigner, preluată în ediţia de marţi a ziarului The Local.
E.coli: Patru noi decese aduc bilanţul victimelor la 30 Epidemia provocată de bacteria Ehec s-a soldat cu încă cinci morţi, bilanţul deceselor ajungând la 30, relatează Le Soir.
Epidemia E.coli: Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 50 Bilanţul epidemiei provocate de bacteria Ecoli enterohemoragică (Eceh) a ajuns la 50 de morţi, dintre care 48 în Germania, după decesul unei septuagenare germane şi al unei alte persoane în Statele Unite, conform informaţiilor oferite de autorităţile germane şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...
Germania: Epidemia cu E.coli nu a fost provocată de castraveţii spanioli Castraveţii spanioli nu sunt vinovaţi de izbucnirea epidemiei cauzate de 'E. coli', care a făcut până acum 15 morţi, producând totodată îmbolnăvirea a peste 1.400 de persoane în Germania, a informat marţi şefa Departamentului de sănătate publică din Hamburg, Cornelia Prufer-Storks, transmite EFE.