Cele mai citite
 


Epidemia de E.coli: Comisarul european John Dalli cere Germaniei o mai bună cooperare
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisarul european pentru sănătate, John Dalli, a cerut autorităţilor germane să coopereze mai strâns cu experţii străini pentru a depista originea bacteriei E.coli, într-un interviu apărut miercuri în cotidianul german Die Welt şi preluat de AFP.
"Trebuie să ne sprijinim pe experienţa şi expertiza întregii Europe şi chiar pe cea din afara Europei", a spus Dalli.

"Am subliniat în mod special cât de important este să colaborăm îndeaproape şi să ne împărtăşim cunoştinţele comune pentru a pune capăt în cel mai scurt timp posibil răspândirii (bacteriei) ECEH", a adăugat el.

Conform Die Welt, UE vrea în special ca experţi americani şi japonezi să participe la descoperirea originii contaminării. Diplomaţi europeni au criticat de asemenea chestionarul pe care autorităţile germane le-au cerut bolnavilor să-l completeze, scrie Die Welt. Chestionarele sunt considerate 'extrem de restrictive' deoarece se axează pe consumul anumitor tipuri de legume.

O tulpină rară şi extrem de puternică a bacteriei E.coli enterohemoragică (ECEH) a făcut 24 de morţi - 23 în Germania şi unul în Suedia -, conform ultimului bilanţ de marţi seară. Bacteria provoacă diaree sângeroasă şi probleme cu rinichii care pot fi mortale.

Dalli participă miercuri la o reuniune de criză a miniştrilor germani regionali şi federal ai sănătăţii şi a responsabililor cu protecţia consumatorilor.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
Epidemia E.coli: Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 50 Bilanţul epidemiei provocate de bacteria Ecoli enterohemoragică (Eceh) a ajuns la 50 de morţi, dintre care 48 în Germania, după decesul unei septuagenare germane şi al unei alte persoane în Statele Unite, conform informaţiilor oferite de autorităţile germane şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...
UE, prinsă între Spania şi Germania în 'războiul castravetelui' Uniunea Europeană /UE/ a răspuns la nemulţumirea crescândă generată de felul în care a gestionat focarul de infecţie cu bacteria E. coli propunând compensaţii în valoare de 150 de milioane de euro pentru miile de fermieri forţaţi să-şi distrugă culturile într-o încercare disperată de a opri epidemia...
Epidemia de ECEH: undă verde pentru deblocarea a 210 milioane de euro cu titlu de despăgubiri de la UE Reprezentanţii statelor membre ale UE au aprobat marţi seară crearea unui fond de urgenţă de 210 milioane de euro pentru compensarea pierderilor uriaşe suferite în urma prăbuşirii vânzărilor de către producătorii de legume în urma epidemiei declanşate de bacteria enterohemoragică E.coli (ECEH), a anunţat...
Epidemia de E. coli: reuniune extraordinară marţi a miniştrilor agriculturii din ţările UE Miniştrii europeni ai Agriculturii şi ai siguranţei alimentare au fost convocaţi marţi, la Luxemburg, la o reuniune extraordinară consacrată epidemiei cu bacteria E. coli şi consecinţelor ei pentru producătorii europeni, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei ungare a UE, citat de AFP.
Germania: Epidemia cu E.coli nu a fost provocată de castraveţii spanioli Castraveţii spanioli nu sunt vinovaţi de izbucnirea epidemiei cauzate de 'E. coli', care a făcut până acum 15 morţi, producând totodată îmbolnăvirea a peste 1.400 de persoane în Germania, a informat marţi şefa Departamentului de sănătate publică din Hamburg, Cornelia Prufer-Storks, transmite EFE.