Cele mai citite
 


Expoziţie de orhidee şi plante exotice la Grădina Botanică
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grădina Botanică "Dimitrie Brândză" a Universităţii din Bucureşti va fi gazda celei de-a doua ediţii a Expoziţiei de orhidee şi plante exotice.
Potrivit site-ului Universităţii din Bucureşti, vizitatorii vor avea ocazia să descopere, pe tot parcursul lunii iunie, o oază de culoare în serele de expoziţie, numeroase soiuri de orhidee, forme şi culori surprinzătoare.
Expoziţia va fi deschisă în zilele de marţi, joi, sâmbătă şi duminică, între orele 09,00-13,00.
Grădina Botanică a fost înfiinţată în anul 1860, pe lângă Facultatea de Medicină şi Farmacie, de doctorul Carol Davila. Ea a trecut, în anul 1932, sub administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti, iar începând cu anul 1954, a trecut în proprietatea Universităţii din Bucureşti.
Abia în anul 1994, odată cu prima Sesiune Naţională de Comunicări Ştiinţifice Botanice, Grădina Botanică bucureşteană a primit numele profesorului dr. Dimitrie Brândză, cel care s-a străduit atât de mult să o refacă pe amplasamentul său actual. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Expoziţie de fotografie rară despre istoria de peste 110 de ani a clădirii UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a inaugurat, marţi, o expoziţie fotografică inedită intitulată '110 ani de istorie, 70 de ani de UMF', în care sunt prezentate imagini vechi din Târgu Mureş, precum şi modul în care au evoluat clădirile universităţii.
Medicul Adrian Streinu-Cercel împlineşte 60 de ani Medicul Adrian Streinu-Cercel s-a născut la 30 august 1956 în comuna Şipote (Orbeni), judeţul Bacău. A absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii "Carol Davila" din Bucureşti (1976-1982). Doctor în medicină (1999). Diplomat în Management Medical ACODESS (Rennes, Franţa, 1991). A urmat...
Salon de carte universitară la Facultatea de Medicină şi Farmacie Un salon de carte universitară, care propune studenţilor medicinişti sau farmacişti o serie de titluri din bibliografia de specialitate, s-a deschis, vineri, în holul central al Facultăţii de Medicină şi Farmacie Bucureşti.
Bihor: Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, acreditată şi de încredere Toate specializările Facultăţii de Medicină şi Farmacie, din Universitatea Oradea, au obţinut calificativul 'încredere', sunt acreditate şi pot funcţiona la parametri normali, după ce Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a decis să acrediteze şi specializarea Medicină...
Galaţi: Facultatea de Medicină şi Farmacie, cea mai căutată de candidaţi, la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, 23 iul /Agerpres/- Cea mai căutată facultate de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi este cea de Medicină şi Farmacie, unde s-au înscris 843 de candidaţi din zece judeţe ale ţării, pe cele 185 de locuri disponibile.