Cele mai citite
 


Fra' Mathew Festing: Una dintre dificultăţile pe care le avem în România - numărul mic de membri
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Principele şi Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta, Alteţa Sa Eminentissima Fra' Mathew Festing, a declarat miercuri, în cadrul întrevederii cu preşedintele Traian Băsescu, că una dintre dificultăţile cu care se confruntă este faptul că în acest moment există un număr mic de membri ai Ordinului în România.
"Una dintre dificultăţile pe care le avem în acest moment este, desigur, numărul de membri pe care îi avem în România, care este mic. Cred că avem 25 sau 22 de membri, nu ştiu exact cifrele, dar este dificil pentru noi să funcţionăm în modul în care am vrea fără mai mulţi membri. (...) Sunt atâtea oportunităţi aici, şi am vorbit şi mai devreme, pentru a ajuta populaţia romă", a declarat Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta, la începutul convorbirilor oficiale avute la Cotroceni cu şeful de stat român.
În replică, Traian Băsescu i-a spus oaspetelui că ajutorul său va uşura rezolvarea problemei romilor şi în afara României, în Europa.
"Este o povară (problema comunităţii roma - n.r.) pentru întreaga Europă", a afirmat Fra' Mathew Festing.
Traian Băsescu şi-a exprimat aprecierea faţă de implicarea Ordinului Suveran Militar de Malta "în momentele dificile prin care a trecut România în timpul inundaţiilor" şi faţă de sprijinul pe care îl acordă bătrânilor şi copiilor din România.
Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta a spus, în declaraţia de presă susţinută la finalul convorbirilor cu Traian Băsescu, că şi-ar dori ca pe parcursul vizitei sale să asiste la o dezvoltare a relaţiilor cu România.
"Suntem deosebit de mândri de activităţile desfăşurate de asociaţia română a Ordinului de Malta. Imediat după căderea Cortinei de Fier, Ordinul de Malta a creat un corp de voluntari care să acorde ajutor populaţiei române care avea nevoie. Activitatea sa a continuat, ani de ani, plină de angajament şi acordată, indiferent de rasă sau religie, în linie cu tradiţia de 900 de ani a Ordinului. Unul dintre proiectele speciale pe care le avem aici este centrul multifuncţional pentru tineret din judeţul Covasna. Acest centru desfăşoară tabere şi programe sociale pentru tineri cu dizabilităţi şi pentru copii din familii dezavantajate. De asemenea, acesta funcţionează ca un centru de formare pentru voluntarii Ordinului", a menţionat Fra' Mathew Festing.
El a spus că, în acest moment, Ordinul de Malta îşi concentrează eforturile pe sprijinirea celor bolnavi, a celor săraci şi a celor marginalizaţi în societate şi se mai concentrează şi pe crearea unor legături de cooperare mai strânse şi de înţelegere între popoare, religii şi culturi.
Ordinul de Malta îşi desfăşoară activităţile medicale şi umanitare în peste 120 de ţări, prin reţeaua sa de asociaţii naţionale şi de organizaţii de sprijin, lucrând cu 80.000 de voluntari permanenţi şi calificaţi şi peste 20.000 de reprezentanţi ai personalului medical şi paramedical.
"Mai recent, cele două guverne au stabilit relaţii diplomatice în 1932, acestea au fost confirmate ulterior, în 1991, şi consolidate de un acord privind cooperarea umanitară, semnat în 2002. Sunt deosebit de încântat că, în timpul vizitei mele, vom avea ocazia să semnăm un acord privind serviciile poştale, un eveniment istoric pentru ambele servicii poştale din ţările noastre", a mai declarat Fra' Mathew Festing.
Principele şi Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta, Alteţa Sa Eminentissima Fra' Mathew Festing, efectuează o vizită de stat în România, în perioada 7-12 iunie. AGERPRES/(A-Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu: România nu mai trage ultima tranşă de la FMI România nu va mai trage ultima tranşă din Acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), ci doar ultima tranşă din acordul cu Uniunea Europeană, necesară acoperirii deficitului bugetului de stat, a declarat, duminică seară, la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu.
Traian Băsescu: Mulţi dintre romi trăiesc, în mod tradiţional, din ce fură Trimisul special al Agerpres, Claudiu Zamfir, transmite: Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri, că mulţi dintre etnicii romi din România trăiesc din câştigurile obţinute prin furt, însă autorităţile de la Bucureşti nu le pot interzice libera circulaţie în Uniunea Europeană.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Europa de Est trebuie să fie atentă la avertismentul trimis de România Europa de Est trebuie să ia aminte la ''canarul din mină'' din România, afirmă Cornel Ban, director adjunct al departamentului pentru studii de dezvoltare din cadrul Institutului Watson al Universitatii Brown din SUA, într-o scrisoare de răspuns la un articol publicat de Financial Times /FT/.
Traian Băsescu susţine un nou acord cu FMI având ca obiectiv major consolidarea fiscală Bucureşti, 4 ian /Agerpres/ - Preşedintele Traian Băsescu susţine încheierea unui nou acord între România şi Fondul Monetar Internaţional /FMI/, de tip preventiv, având ca obiectiv major consolidarea fiscală.