Cele mai citite
 


Fructele de pădure din UE, sub embargou în Rusia
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Birourile teritoriale ale Serviciului sanitar rus Rospotrebnadzor le-au cerut miercuri comercianţilor să retragă din vânzare fructele de pădure provenite din statele Uniunii Europene, după ce, săptămâna trecută, Rusia a impus embargou asupra legumelor din UE, relatează Interfax şi RIA Novosti.
Lanţurile comerciale au fost anunţate în acest sens de birourile teritoriale ale Rospotrebnadzor, a anunţat directorul Asociaţiei companiilor de comerţul cu amănuntul, Ilia Belonovski.
Interdicţia vizează în special căpşunile şi murele, precizează Interfax.
Rospotrebnadzor nu a confirmat oficial informaţia.
Belonovski a afirmat că embargoul asupra legumelor le-a provocat deja mari pagube comercianţilor.
Rusia a interzis pe 2 iunie importul legumelor din UE, în legătură cu riscul răspândirii unei infecţii. Epidemia, a cărei origine rămâne necunoscută, are la bază o tulpină rară a bacteriei Escherichia coli (E.coli) enterohemoragică (Eceh) care provoacă diaree hemoragică şi, în cazurile cele mai severe, probleme la rinichi printr-un sindrom numit SHU, ce poate fi fatal.
Infecţia a ucis deja 25 de persoane - 24 în Germania şi una în Suedia - iar starea altor 700 suscită preocupare, conform unui bilanţ dat publicităţii miercuri de France Presse.AGERPRES/ (Victoria Vioară)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de E. coli: reuniune extraordinară marţi a miniştrilor agriculturii din ţările UE Miniştrii europeni ai Agriculturii şi ai siguranţei alimentare au fost convocaţi marţi, la Luxemburg, la o reuniune extraordinară consacrată epidemiei cu bacteria E. coli şi consecinţelor ei pentru producătorii europeni, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei ungare a UE, citat de AFP.
Număr record de infecţii cu virusul SIDA în Europa şi în Asia Centrală în 2014 (UE şi OMS) Un număr record de infecţii cu virusul SIDA (HIV) a fost înregistrat în Europa şi în Asia Centrală în 2014, dintre care aproape o treime au afectat imigranţii, au indicat joi Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu puţin înaintea Zilei mondiale de de luptă împotriva SIDA, marcată la...
Războiul legumelor olandeze: Medicul sanitar şef al Rusiei aduce acuzaţii grave la adresa Olandei Şeful Serviciului federal de control sanitar al Rusiei (Rospotrebnadzor), Ghennadi Onişcenko, a declarat că produsele agricole din Olanda ar putea fi periculoase, inclusiv din cauză că în această ţară se desfăşoară studii privind mutaţiile tulpinei gripei aviare (H5N1), activităţi interzise printr-o...
UE, prinsă între Spania şi Germania în 'războiul castravetelui' Uniunea Europeană /UE/ a răspuns la nemulţumirea crescândă generată de felul în care a gestionat focarul de infecţie cu bacteria E. coli propunând compensaţii în valoare de 150 de milioane de euro pentru miile de fermieri forţaţi să-şi distrugă culturile într-o încercare disperată de a opri epidemia...
Rusia interzice importurile de legume din toate ţările UE /oficial/ Rusia a interzis joi importurile de legume proaspete provenite din toate ţările Uniunii Europene, din cauza epidemiei provocate de bacteria E.coli 0104, soldată cu victime, a anunţat agenţia pentru protecţia consumatorilor, informează AFP.
(Corespondenţă) Rusia: Interdicţia importului de legume din UE, o măsură firească Moscova, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Interdicţia temporară a importului de legume din Uniunea Europeană în Rusia reprezintă o măsură firească, în contextul epidemiei provocate de bacteria E.coli 0104, soldată cu victime, a declarat joi, într-un briefing de presă, purtătorul...