Cele mai citite
 


Galaţi: Accidentat grav la un bazin de înot
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un adolescent de 17 ani din Galaţi a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Andrei" cu fractură la nivelul coloanei cervicale, după ce s-a aruncat într-un bazin de înot pe jumătate plin cu apă aparţinând complexului Plaja Dunărea, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, coordonatorul Unităţii de Primiri Urgenţe a spitalului, dr. Angel Trifan.
Potrivit directorului SC Gospodărie Urbană Galaţi, Eduard Grosu, care administrează Plaja Dunărea, tânărul a fost avertizat să nu sară pentru că bazinul abia se umplea cu apă şi fără să ţină cont de sfaturile salvamarului s-a aruncat cu capul înainte şi fără protecţia mâinilor, de pe platforma ştrandului.
Imediat după ce s-a lovit, salvamarul plajei l-a scos din apă pe băiat şi a sunat la 112, solicitând o echipă SMURD.
Din spusele martorilor, se pare că tânărul consumase băuturi alcoolice înainte de a plonja în bazin.
Adolescentul are fractură la nivelul coloanei cervicale şi riscă să rămână paralizat pe viaţă.
Este al doilea incident petrecut în bazele de agrement din Galaţi, după ce în urmă cu două zile un tânăr de 28 ani a fost adus la Spitalul Judeţean după ce s-a lovit la cap. Acesta plonjase în Lacul Vânători, fără să evalueze corect adâncimea apei. În Lacul Vânători scăldatul este interzis, fiind o zonă destinată pescuitului şi plimbărilor cu barca. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Galaţi: Asociaţia SMURD a donat Spitalului Judeţean cărucioare pentru transportul pacienţilor Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi s-a îmbogăţit luni cu 20 de cărucioare pentru transportul pacienţilor, primite ca donaţie de la Asociaţia SMURD Galaţi.
SMURD Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale, în urma finalizării unui proiect de achiziţie de către Ministerul Sănătăţii, a anunţat, marţi, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi, Aurel Nechita.
Galaţi: Unitatea de primiri urgenţe a avut cu peste 13.000 de pacienţi mai mulţi decât în 2011 În 2012, la Unitatea de primiri urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean ''Sfântul Apostol Andrei'' Galaţi au fost trataţi 85.323 pacienţi, faţă de 2011, când aceeaşi unitate a tratat 71.840 pacienţi, a anunţat, marţi, şeful UPU Galaţi, dr. Angel Trifan.
Galaţi: Alcoolemie record la o bătrână de 72 ani O bătrână de 72 de ani din localitatea Movileni a fost adusă în comă alcoolică la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, cu o alcoolemie record de 4,1 grame la mie alcool în sânge.
Galaţi: Unitatea de Primire a Urgenţelor mai are medicamente doar pentru o săptămână Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) şi SMURD Galaţi din incinta Spitalului Judeţean mai au medicamente şi materiale sanitare doar pentru o săptămână, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP), Valentin Boldea.