Cele mai citite
 


Argeş: Focar de rabie în comuna Stolnici
joi, 30 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Piteşti, 30 iul /Agerpres/ - Direcţia Sanitar - Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş a emis o avertizare, către autorităţile judeţelor Olt, Vâlcea, Dâmboviţa şi Teleorman, privind existenţa unui focar de rabie în comuna Stolnici, după ce analizele au confirmat existenţa bolii la o pisică găsită moartă la câteva zile după ce şi-a atacat proprietara.

Directorul coordonator al DSVSA Argeş, Ionel Vişinescu, a anunţat joi că în zonă au fost luate măsuri de monitorizare şi identificare a unor eventuale contaminări la animale sau oameni.

"Urmează să se stabilească dacă, în interval de 14 zile, apar simptome de comportament anormal şi la alte animale, ceea ce ar indica infectarea cu virusul rabiei. Măsura de supraveghere a tuturor animalelor din localitate se impune în astfel de cazuri, întrucât o pisică poate intra în contact cu animale din gospodăria proprietarului sau cu cele ale vecinilor, dar şi cu omul", a declarat Ionel Vişinescu.

Şi în cazul proprietarei pisicii, care prezenta urme de muşcături şi zgârieturi, au fost luate măsurile prevăzute de lege şi a fost sesizată Direcţia de Sănătate Publică Argeş.

"Femeia a fost trimisă la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Argeş, pentru a se efectua protocolul sanitar prevăzut în astfel de situaţii, inclusiv tratamentul de imunizare", a precizat directorul DSVSA Argeş.

Alte două cazuri de rabie la pisici au mai fost înregistrate în judeţul Argeş în anii 2007 şi 2008, în localităţile Răteşti şi Bascov. AGERPRES/(George Onea)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Niciun caz de turbare la vulpi nu s-a înregistrat în judeţ în 2015, o premieră a ultimilor ani Miercurea Ciuc, 25 ian /Agerpres/- Niciun caz de turbare la vulpi nu s-a înregistrat în Harghita în anul 2015, ca urmare a campaniilor de vaccinare care se desfăşoară în judeţ de mai mult timp, aceasta fiind o premieră a ultimilor ani.
Municipiul Satu Mare a fost declarat focar de turbare Municipiul Satu Mare a fost declarat focar de turbare după ce a fost descoperită o vulpe cu rabie în centrul oraşului.
Bacău:Aproape o sută de câini nevaccinaţi antirabic descoperiţi în comuna Răcăciuni Aproape o sută de câini au fost depistaţi nevaccinaţi antirabic de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bacău în comuna Răcăciuni, zonă în care a fost muşcată o fetiţă în vârstă de cinci ani care a murit de turbare săptămâna trecută.
Satu Mare: Măsuri speciale după deschiderea focarului de rabie Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare împreună cu Primăria municipiului Satu Mare au luat unele măsuri pentru prevenirea răspândirii rabiei în oraş, după descoperirea unui focar.
Sibiu: Carantină de gradul III din cauza unei vaci turbate Sibiu, 14 sep /Agerpres/ - În comuna Micăsasa s-a instituit luni, carantina de gradul III, patru sibieni din comună fiind trataţi antirabic, printre care şi veterinarul din zonă, după ce o vacă a murit din cauza rabiei, fiind muşcată de un animal sălbatic, a anunţat, luni, dr. Ioan Penţea, purtătorul...
DSVSA Bucureşti a aplicat 46 de amenzi în Piaţa Obor şi a retras de la comercializare peste 7 tone de alimente Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au aplicat 46 de amenzi în valoare de 102.100 lei şi au retras de la comercializare o cantitate de 7.137 kilograme de produse alimentare, ca urmare a neconformităţilor înregistrate în urma unor controale efectuate...