Cele mai citite
 


MB: cadavrul unui bărbat a fost lăsat pe coridorul unui spital timp de câteva ore
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi părinţi îndureraţi le-au calificat drept 'inumane' pe asistentele care l-au lăsat pe fiul lor să zacă mort pe un coridor de spital şi au trecut peste cadavrul lui timp de peste 10 ore crezând că dormea, relatează în ediţia sa de miercuri Daily Mail.
Înregistrările făcute de camerele video instalate în spital au surprins personalul care trăgea corpul neînsufleţit al lui Peter Thompson, 41 de ani, pe podea ca şi cum ar fi 'târât cadavrul unui animal mort'.

Anchetatorul care se ocupă caz a afirmat că acest deces nu ar fi trebuit să aibă loc, apreciind că bărbatul nu a mai avut şanse de supravieţuire din cauza neglijenţei personalului medical, din care trei persoane vor fi supuse unor măsuri disciplinare.

Peter Thompson consumase un cocktail de băuturi alcoolice şi droguri, dar în loc să fie dus la secţia de urgenţe, personalul de la unitatea Edale House din cadrul Manchester Royal Infirmary l-a lăsat întins pe podea, unde a murit în cele din urmă.

Incidentul s-a produs între 3 şi 4 aprilie anul trecut când Peter Thompson, un pacient care avea probleme cu alcoolul şi drogurile, a fost oprit să intre în pavilion după ce a apărut cu o sticlă de vodcă şi a refuzat să o predea. Ulterior, el a adormit pe coridor în ajurul orei 08.10 p.m. după ce asistentele au decis să-l lase să doarmă pentru a trece efectele alcoolului.

Expertul Alan Fletcher, consultant în medicină de urgenţă, a concluzionat că victima ar fi supravieţuit dacă ar fi fost dusă la o secţie de urgenţă în cursul nopţii. Potrivit raportului patologic, Peter Thompson a decedat din cauza concentraţiei mari de alcool, de patru ori mai mare decât limita admisă, şi a drogurilor antipsihotice, ciroza hepatică fiind de asemenea un factor care a condus la deces.AGERPRES/(Violeta Gheorghe)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Un tânăr a decedat la UPU a Spitalului Judeţean; ar fi consumat droguri Un tânăr în vârstă de 26 de ani a decedat marţi seara la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. El ar fi consumat droguri.
Soluţii IT şi tehnologii inovatoare la cel mai important maraton de programare în medicina de urgenţă 11 echipe formate din tineri programatori au luat parte, timp de trei zile, la e-HEALTH HACKATHON - cel mai important maraton de programare, misiunea lor fiind să utilizeze cele mai noi tehnologii, să gândească soluţii inovatoare şi să dezvolte aplicaţii pentru medicina şi situaţiile de urgenţă.
Primul curs de medicină de urgenţă în pediatrie, la Băile Felix, organizat de Asociaţia SARTISS Un grup de 16 medici din structurile de urgenţă UPU-SMURD din România se vor perfecţiona, în premieră naţională, în resuscitare pediatrică, prin Cursul European Pediatric Life Suport (EPLS), ce se va desfăşura în perioada 31 ianuarie-1 februarie la Băile Felix, în organizarea Asociaţiei Search And Rescue...
Arafat - proiect româno-elveţian: Peste 500 de asistenţi şi medici din ţară, pregătiţi pentru urgenţe Peste 500 de asistenţi şi medici din 75 de spitale de urgenţă din ţară au beneficiat de pregătire în domeniul trierii pacienţilor, managementului departamentului de urgenţă sau dezvoltării cercetării şi publicării articolelor ştiinţifice în cadrul unui proiect derulat în baza Acordului-cadru între Consiliul...
Bihor: Despre medicina de urgenţă, celule stem, donare de organe, în conferinţa "Medicul şi societatea" Coordonatorul programului de transplant în judeţul Bihor, dr. Carmen Pantiş, a solicitat vineri ajutorul studenţilor pentru a lupta împotriva prejudecăţilor sociale privind donarea de organe în scopul salvării unor vieţi, adresare făcută în cadrul Conferinţei internaţionale 'Medicul şi societatea' care...
Cazul Ekeng: Medicul de pe ambulanţă nu a efectuat manevre de resuscitare, anulând orice şansă de supravieţuire a fotbalistului Procurorii de la Parchetul Capitalei susţin că Mihaela Duţă, medicul de pe ambulanţa Puls, nu a efectuat manevre de resuscitare în cazul fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, anulând practic orice şansă de supravieţuire a acestuia.