Cele mai citite
 


Numărul cazurilor noi de infecţii cu bacteria E.coli scade semnificativ (ministru)
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor noi de infecţii cu bacteria E.coli scade semnificativ, a afirmat miercuri ministrul german al sănătăţii Daniel Bahr, relatează Reuters şi AP.
"Vor mai fi cazuri noi şi, din păcate, trebuie să ne aşteptăm la alte decese, însă numărul de noi infecţii scade semnificativ", a spus Bahr într-un interviu pentru postul de televiziune ARD.

Ministrul a precizat că nu poate spune pentru moment că epidemia a trecut, însă analiza ultimelor date oferă 'motive rezonabile de speranţă'. El a reafirmat că este posibil ca sursa infecţiei să nu fie depistată niciodată.

Epidemia a făcut 23 de morţi şi a contaminat 2.400 de persoane în 12 ţări.

Miercuri are loc în Germania o reuniune de criză a miniştrilor germani regionali şi federal ai sănătăţii şi a responsabililor cu protecţia consumatorilor, la care participă şi comisarul european pentru sănătate John DalliAGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de gripă a provocat în Ucraina 246 de decese şi 8,9% din populaţie a fost infectată Kiev, 9 feb /Agerpres/- Epidemia de gripă a provocat până în prezent în Ucraina 246 de decese, a anunţat marţi Ministerul ucrainean al Sănătăţii, citat de agenţia EFE.
Virusul Nilului de Vest: Numărul cazurilor de infecţii şi decese, în creştere în SUA Numărul deceselor provocate de virusul Nilului de Vest a continuat să crească săptămâna trecută în SUA, la fel ca şi numărul persoanelor infectate, însă în ambele cazuri într-un ritm mai scăzut, au informat miercuri autorităţile sanitare americane, relatează joi AFP.
Comisarul UE pentru sănătate le cere consumatorilor să nu intre în panică din cauza epidemiei de E.coli Comisarul european pentru sănătate John Dalli face apel la consumatori să nu mai intre în panică din cauza epidemiei cauzată de bacteria E.coli în Germania, relatează site-ul thelocal.de.
Epidemia de E.coli: cinci cazuri în SUA Numărul cazurilor din SUA legate de epidemia de provocată de E.coli în Europa a ajuns la cinci, au anunţat oficiali americani din domeniul sănătăţii. Centrul de Prevenire şi Control al Îmbolnavirilor din SUA a mai adăugat un caz la cele existente. Dar spre deosebire de cele patru anterioare, acesta nu...
Olt: Patru cazuri noi de pacienţi cu gripă AH1 la Slatina; printre noile cazuri, un copil de 4 ani Numărul cazurilor de gripă AH1 confirmate în judeţul Olt continuă să crească şi a ajuns la 28, printre cazurile noi fiind şi un copil în vârstă de patru ani din Drăgăneşti-Olt, care frecventa o grădiniţă cu program prelungit din localitate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate (DSP) Olt.
Epidemia E.coli: medicii avertizează asupra efectelor neurologice grave Iniţial, medicii au fost mai îngrijoraţi de efectele asupra rinichilor pacienţilor afectaţi de E.coli enterohemoragic, sau EHEC. Săptămâna trecută, însă, a devenit evident că efectele secundare neurologice ale infecţiei bacteriene ar putea fi chiar mai rele, informează publicaţia germană Der Spiegel...