Cele mai citite
 


Patru noi virusuri identificate la albine ar putea explica procesul de dispariţie al coloniilor
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oameni de ştiinţă californieni au anunţat identificarea a patru noi organisme virale la albine în colonii din SUA, o descoperire care ar putea oferi răspunsul cu privire la cauzele misterioaselor dispariţii ale coloniilor de albine de pretutindeni în lume, transmite AFP.
Studiul desfăşurat în interval de 10 luni a urmărit evoluţia a 20 de colonii de albine din SUA. Toate albinele erau purtătoare sănătoase ale virusurilor şi le-au răspândit în timpul procesului de polenizare.

Unul dintre cele patru virusuri a fost descoperit în urma unei analize genomice a albinelor şi este similar unui organism viral descoperit în 2004 în Israel, ce provoca paralizia aripilor acestor insecte, conform noului studiu publicat în revista PloS One. Acest virus a fost identificat în toate eşantioanele genetice de la albine sănătoase însă numai în anumite perioade ale anului, conform studiului.

"Este virusul cel mai răspândit în stare endemică la albine şi totuşi nimeni nu ştia că există", a explicat coordonatorul studiului, Joe DeRisi, profesor de biochimie şi biofizică la University of California din San Francisco.

Datorită identificării acestor patru organisme virale, care sunt adăugate listei celor 23 de virusuri deja cunoscute, oamenii de ştiinţă speră să poată înţelege mai bine cauzele dispariţiei a aproximativ 30% din populaţia de albine din SUA, proces remarcat încă din 2006.

"Nu putem înţelege de ce mor coloniile, dacă nu înţelegem care este starea normală a albinelor", a explicat el.

Albinele asigură polenizarea a peste 100 de varietăţi de fructe şi legume ce au o valoare de piaţă de peste 100 de miliarde de dolari anual, în întreaga lume. Declinul albinelor a atins procentual între 10 şi 30% din populaţia europeană şi respectiv mai mult de 85% din populaţia de albine din Orientul Mijlociu, conform unui raport al ONU de anul acesta.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de fructe şi legume creşte apetitul pentru junk food (studiu) A începe o dietă este o sarcină grea. Cu cât mâncăm mai multe alimente sănătoase, cu atât mai mult ne dorim un hamburger cu brânză sau o bucată de pizza. Un nou studiu publicat la începutul lunii mai de revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences' a întărit această credinţă populară descoperind...
SUA: Legume şi fructe, pe reţetă, pentru persoanele supraponderale din familii defavorizate Medicii de la două clinici din New York - Harlem Hospital şi Lincoln Medical Center - au început de la 24 iulie să prescrie pacienţilor lor supraponderali sau obezi, din familii cu venituri reduse, reţete pentru fructe şi legume, a relatat Fox News, citând Health News din Florida.
Cinci porţii de fructe şi legume pe zi sunt insuficiente pentru reducerea riscului unor afecţiuni grave (studiu) Londra, 1 apr /Agerpres/- Cinci porţii zilnice de fructe şi legume ar putea să nu fie de ajuns pentru reducerea riscului de cancer sau accident vascular cerebral (AVC) şi nici al decesului din orice altă cauză, în acest scop fiind nevoie de cel puţin şapte porţii zilnice, în special de legume, este concluzia...
Noutate absoluta in abordarea integrativa a cancerului - solutia inedita gasita in fructe, dupa 35 de ani de cercetare O descoperire cu implicatii de necontestat in prevenirea si lupta cu cancerul, confirma si demonstreaza stiintinfic ceea ce pana acum erau doar supozitii empirice, si anume importanta unui regim bazat pe fructe si legume in prevenirea si lupta cu cancerul. Dupa lungi cercetari ce au durat 35 de...
Omul este responsabil pentru o maladie care decimează albinele (studiu) O maladie care decimează populaţiile de albine de pe Terra este originară din Europa, iar răspândirea sa rapidă este imputabilă apicultorilor, au stabilit cercetătorii britanici şi americani într-un studiu care a fost publicat joi de revista 'Science', informează AFP.
SUA: Descoperire promiţătoare pentru tratarea cancerului de prostată (studiu) O genă extrem de importantă, numită GATA 2, care favorizează rezistenţa la chimioterapie în cazurile de cancer de prostată a fost identificată de o echipă internaţională de cercetători de la Spitalul Mount Sinai din New York, relatează EFE, menţionând că această descoperire permite un nou tratament,...