Cele mai citite
 


Prefectul judeţului Bihor: La Oradea nu mai există niciun magazin de vise
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, a declarat miercuri că la Oradea nu mai există niciun magazin 'de vise' deschis, dar a solicitat sprijinul societăţii civile, în special al părinţilor, pentru a se alătura efortului "comun şi necesar" în educarea tinerilor.
'Echipa mixtă constituită în vederea rezolvării problemei magazinelor care vând etnobotanice a reuşit a continuat să acţioneze, în ultima perioadă de timp, scopul fiind acela de a închide aceste localuri care constituie un pericol mai ales pentru tineri. Vă pot informa că nu mai există în Oradea nici un astfel de magazin deschis', a precizat, în conferinţă de presă, prefectul.
Ghilea a precizat că au existat cinci asemenea magazine ai căror patroni 'au înţeles că nu au încotro şi că e mai bine să se ocupe de altceva'.
Prefectul a dorit însă să ridice în faţa ziariştilor şi un alt aspect legat de această problemă, de care trebuie să ocupe, evident, instituţiile stat abilitate, dar care ar avea nevoie de mai multă atenţie din partea societăţii civile, care o tratează cu 'o anumită nepăsare şi chiar indolenţă'.
'Nu se poate să luptăm împotriva unui fenomen nociv dacă societatea în ansamblul ei nu formează un front comun împotriva răului. Chiar dacă sunt închise magazinele de etnobotanice, cei care vor să consume astfel de substanţe au la dispoziţie numeroase oportunităţi, inclusiv prin comenzi pe internet', a spus prefectul.
Din acest motiv, Gavrilă Ghilea a făcut un apel, în primul rând către părinţi, pentru a se alătura instituţiilor oficiale 'care nu pot face chiar totul', 'în acest efort comun şi necesar' pentru că ei pot fi un factor decisiv în lupta pentru viaţa copiilor lor, pentru sănătatea şi fericirea lor.
'Dacă vom acţiona împreună vom avea mai multe şanse să învingem răul, pentru că una este să acţionezi în stradă şi cu totul altceva este să intervii în mediul familiei, acolo unde capacitatea de influenţare este foarte mare. De aceea, părinţii trebuie să fie primii noştri parteneri în acest efort depus în beneficiul primordial al celor tineri', a conchis prefectul pe această temă. AGERPRES/(A - Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: "Medicul şi societatea", conferinţă internaţională cu participarea dr. Raed Arafat Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat va participa sâmbătă, la conferinţa internaţională 'Medicul si societatea', care se va desfăşura în zilele de 5 şi 6 aprilie, la Oradea, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.
Bihor: Dr. Raed Arafat, premiat pentru excelenţă în activitate, la Oradea Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a primit sâmbătă Premiul 'Dr. Marta Buteanu' din partea Fundaţiei pentru Sănătate, în cadrul conferinţei internaţionale 'Medicul şi societatea', organizată în 5 şi 6 aprilie împreună cu Asociaţia SARTISS şi Colegiul Medicilor Bihor.
Bihor: Un profesor a redeschis un magazin de produse etnobotanice Prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, a anunţat miercuri că unul din cele trei magazine de etnobotanice, închise de autorităţi, a fost redeschis recent de patronul acestuia, care este chiar un profesor dintr-o comună apropiată de Oradea.
Bihor: Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, acreditată şi de încredere Toate specializările Facultăţii de Medicină şi Farmacie, din Universitatea Oradea, au obţinut calificativul 'încredere', sunt acreditate şi pot funcţiona la parametri normali, după ce Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a decis să acrediteze şi specializarea Medicină...
Bihor: Ministrul Sănătăţii susţine măsuri de management special pentru judeţele de graniţă Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat sâmbătă, la Oradea, că trebuie luate câteva măsuri de management special pentru judeţele de graniţă, în perspectiva unei directive europene de liberalizare a serviciilor medicale.
Bihor: Conferinţă medicală interdisciplinară pe tema adictologiei, la Oradea Aproximativ 30 de specialişti în diverse domenii medicale din ţară şi din Ungaria vor susţine, în perioada 24-26 octombrie, o serie de prezentări ştiinţifice pe tema dependenţelor, în cadrul Conferinţei interdisciplinare "Adictologia în România, încotro ?", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă...