Cele mai citite
 


Propunerea legislativă privind interzicerea completă a fumatului, adoptată de Senat
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Propunerea legislativă care prevede interzicerea completă a fumatului în spaţii publice închise, instituţii, restaurante şi baruri, iniţiată de deputatul PSD Manuela Mitrea, a fost adoptată, miercuri, de Senat.
Conform proiectului legislativ, fumatul este interzis complet în spaţiile închise, iar pe terase va putea fi în continuare permis atât timp cât spaţiul este delimitat de un perete, însă senatorii au adoptat varianta amendată de Comisia pentru sănătate, la propunerea senatorului PDL Tudor Udriştoiu, în care fumatul este permis în localuri destinate exclusiv fumătorilor de peste 18 ani.
Manuela Mitrea a subliniat că interzicerea totală a fumatului în locurile publice a produs deja efecte pozitive acolo unde a fost adoptată o astfel de lege, că previne apariţia şi agravarea multor boli, a îmbolnăvirii copiilor şi tinerilor, ameliorează starea de sănătate a angajaţilor, fără a produce efecte economice negative.
Totodată, ea a spus că fumatul pasiv provoacă decese premature şi pierderi economice, este o încălcare a principiilor constituţionale privind sănătatea şi un loc de muncă sănătos.
De cealaltă parte, senatorul PDL Iulian Urban a spus că iniţiativa legislativă este bună, însă a tras un semnal de alarmă: "Sunt multe lucruri din viaţa noastră pe care le consumăm: băuturile alcoolice, mâncărurile fast-food, şi s-a demonstrat, tot datorită unor medici extraordinari, că ne afectează viaţa, că apar diferite noi forme de cancer. Asta nu înseamnă că trebuie să intrăm într-o cursă a interzicerii acestor alimente, substanţe, echipamente, pentru că s-ar putea să ne trezim într-o zi că ar trebui să ne interzicem dreptul la viaţă (...)".
Propunerea legislativă a fost adoptată cu 58 de voturi pentru, 29 împotrivă şi 5 abţineri, urmând ca deputaţii să se pronunţe în legătură cu ea, în calitate decizională. AGERPRES/(AS-Diana Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comisia pentru sănătate de la Cameră: Dezbaterile pe proiectul de lege privind fumatul se amână pentru săptămâna viitoare Deputatul PSD Rodica Nassar, membru în Comisia pentru sănătate, a anunţat, marţi, că şedinţa acestui for în care urma să se discute proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului se amână pentru săptămâna viitoare.
UPDATE Comisia pentru sănătate de la Cameră: Dezbaterile pe proiectul privind fumatul se amână pentru săptămâna viitoare Deputatul PSD Rodica Nassar, membru în Comisia pentru sănătate, a anunţat, marţi, că şedinţa acestui for în care urma să se discute proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului se amână pentru săptămâna viitoare.
Comisie Senat: Raport favorabil pentru interzicerea completă a fumatului în spaţii publice închise Iniţiativa legislativă care prevede interzicerea fumatului în spaţii publice închise, instituţii, restaurante şi baruri a primit, marţi, raport de admitere în unanimitate din partea Comisiei pentru sănătate a Senatului.
Senat: Interzicerea fumatului în instituţiile publice, propunere legislativă adoptată de plen Fumatul în instituţiile publice este complet interzis, a hotărât miercuri plenul Senatului prin adoptarea unei propuneri legislative care a modificat Legea nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.
Aurelia Cristea (PSD) vrea interzicerea fumatului în maşină dacă se află în ea copii sau femei însărcinate Deputatul PSD Aurelia Cristea a anunţat marţi că a depus un amendament la proiectul de modificare a legii privind interzicerea fumatului în spaţiile publice, conform căruia nu va fi permis fumatul în maşina proprietate personală dacă se află în ea copii sau femei însărcinate.
Senat: Iniţiativa legislativă care propune decontarea ulterioară a investigaţiilor paraclinice, adoptată Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de marţi, propunerea de lege care prevede decontarea ulterioară a investigaţiilor paraclinice.