Cele mai citite
 


Războiul salatei din Uniunea Europeană
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
După ce un membru al Parlamentului European a respins marţi acuzaţiile potrivit cărora castraveţii spanioli s-ar fi aflat la baza izbucnirii epidemiei cu E.coli, ministrul polonez al agriculturii a declarat că 'avem din ce în ce mai multe informaţii potrivit cărora (sursa) îmbolnăvirilor nu o reprezintă legumele', relatează miercuri thenews.pl.
'Încă nu ştim care este cauza infectărilor în peste 1500 de cazuri. Nu dispunem de o identificare completă a cauzelor, însă avem din ce în ce mai multe informaţii conform cărora la baza infectărilor nu se află plantele menţionate', a susţinut ministrul polonez al agriculturii, Marek Sawicki.

Numărul morţilor din cauza infectării cu bacteria E.coli a ajuns la 25 în nordul Germaniei, după ce două femei, în vârstă de 88 şi 74 de ani, au murit marţi.

Lipsa dovezilor potrivit cărora epidemia ar fi fost determinată de legumele importate din Spania, aşa cum susţinuse iniţial Germania, a stârnit critici dure din partea parlamentarului european spaniol Francisco Sosa Wagner, care a început să agite un castravete în faţa comisarului european pentru sănătate John Dalli, susţinând că mii de agricultori spanioli se vor confrunta cu o vară dificilă din punct de vedere financiar, după acuzaţiile lansate de Germania.

'Trebuie să reparăm reputaţia castravetelui', a declarat Francisco Sosa Wagner în faţa membrilor Parlamentului European.

Comisarul Dalli a fost de acord, din câte se pare, cu faptul că declaraţiile făcute în grabă - în cazul izbucnirii epidemiei cu E.coli - nu au reprezentat cea mai bună metodă de abordare a problemei.

'Este foarte important ca autorităţile naţionale să nu se grăbească să ofere informaţii în legătură cu sursa epidemiei cu E.coli, atâta timp cât datele nu sunt demonstrate ştiinţific', spus Dalli.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de E.coli: cinci cazuri în SUA Numărul cazurilor din SUA legate de epidemia de provocată de E.coli în Europa a ajuns la cinci, au anunţat oficiali americani din domeniul sănătăţii. Centrul de Prevenire şi Control al Îmbolnavirilor din SUA a mai adăugat un caz la cele existente. Dar spre deosebire de cele patru anterioare, acesta nu...
UE, prinsă între Spania şi Germania în 'războiul castravetelui' Uniunea Europeană /UE/ a răspuns la nemulţumirea crescândă generată de felul în care a gestionat focarul de infecţie cu bacteria E. coli propunând compensaţii în valoare de 150 de milioane de euro pentru miile de fermieri forţaţi să-şi distrugă culturile într-o încercare disperată de a opri epidemia...
Spania va cere ajutoare de la UE pentru pierderile cauzate de acuzaţiile legate de contaminarea castraveţilor Guvernul spaniol va cere ajutoare de la Uniunea Europeană pentru a compensa pierderile suferite de sectorul agricol în urma temerilor apărute în scandalul castraveţilor infectaţi, a anunţat luni ministrul spaniol al Mediului, Rosa Aguilar. Potrivit Rtve.es, ea a estimat pierderile la 200 de milioane...
Conducerea fermei germane acuzate de declanşarea epidemiei de E.coli susţine că nu înţelege acuzaţiile Şeful unei ferme din Germania care este anchetată pentru posibila declanşare a epidemiei de E.coli a declarat luni că nu poate înţelege acuzaţiile conform cărora germenii de fasole pe care îi cultivă ar fi responsabili pentru apariţia infecţiei, relatează AP.
Germania: Epidemia cu E.coli nu a fost provocată de castraveţii spanioli Castraveţii spanioli nu sunt vinovaţi de izbucnirea epidemiei cauzate de 'E. coli', care a făcut până acum 15 morţi, producând totodată îmbolnăvirea a peste 1.400 de persoane în Germania, a informat marţi şefa Departamentului de sănătate publică din Hamburg, Cornelia Prufer-Storks, transmite EFE.
(Corespondenţă) Germania recunoaşte că nu castraveţii spanioli au purtat bacteria infecţiei (revista presei spaniole) Madrid, 1 iun - Corespondentul Agerpres, Ruxandra Constantinescu, transmite: Germania a recunoscut că infecţia cu bacteria E.coli, care a cauzat moartea mai multor persoane, nu a venit de la castraveţii spanioli, scrie miercuri presa spaniolă. Cotidienele centrale nu ezită să atragă atenţia asupra faptului...