Cele mai citite
 


România şi Ordinul Suveran Militar de Malta analizează posibilitatea de a genera politici în sprijinul comunităţii roma
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Băsescu a discutat miercuri cu Principele şi Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta, Alteţa Sa Eminentissima Fra' Mathew Festing, despre posibilitatea de a genera politici comune în sprijinul comunităţii roma.
'În cursul discuţiei, am analizat posibilitatea extinderii parteneriatului dintre România şi Ordinul Suveran Militar de Malta în domeniul sănătăţii, ajutorului pentru bătrâni şi, nu în ultimul rând, să analizăm împreună posibilitatea de a genera politici în sprijinul comunităţii roma. Nu în ultimul rând, am făcut un schimb de opinii cu privire la evoluţiile din Europa, din Orientul Mijlociu şi din Africa', a declarat Băsescu, la finalul convorbirilor cu Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta, avute la Palatul Cotroceni.
Şeful statului a subliniat faptul că anul viitor se împlinesc 80 de ani de relaţii diplomatice între România şi Ordinul Suveran Militar de Malta, adăugând că trebuie găsită o modalitate pentru a celebra respectivul eveniment.
'Cu prilejul vizitei Alteţei Sale la Bucureşti, am decis să decorez Serviciul de ajutor maltez cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Comandor, pentru serviciile sociale aduse României în ultimii 20 de ani', a anunţat şeful statului.
La rândul său, Fra' Mathew Festing a spus că vizita în România îi dă ocazia de a reconsolida legăturile istorice dintre Ordinul Suveran Militar de Malta şi România şi de a vedea direct câteva dintre activităţile caritabile pe care Ordinul le-a avut în ţara noastră.
Principele şi Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta, Alteţa Sa Eminentissima Fra' Mathew Festing, efectuează o vizită de stat în România în perioada 7-12 iunie, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu. AGERPRES/(A-Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu: Mulţi dintre romi trăiesc, în mod tradiţional, din ce fură Trimisul special al Agerpres, Claudiu Zamfir, transmite: Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri, că mulţi dintre etnicii romi din România trăiesc din câştigurile obţinute prin furt, însă autorităţile de la Bucureşti nu le pot interzice libera circulaţie în Uniunea Europeană.
Traian Băsescu: România nu mai trage ultima tranşă de la FMI România nu va mai trage ultima tranşă din Acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), ci doar ultima tranşă din acordul cu Uniunea Europeană, necesară acoperirii deficitului bugetului de stat, a declarat, duminică seară, la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu.
Fra' Mathew Festing: Una dintre dificultăţile pe care le avem în România - numărul mic de membri Principele şi Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta, Alteţa Sa Eminentissima Fra' Mathew Festing, a declarat miercuri, în cadrul întrevederii cu preşedintele Traian Băsescu, că una dintre dificultăţile cu care se confruntă este faptul că în acest moment există un număr mic de membri ai...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
Năstase: România, un stat captiv. Dacă Băsescu nu are încredere în Igaş poate scrie în jurnalul personal Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că România se transformă într-un stat captiv, minimal, în care a dispărut încrederea.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.