Cele mai citite
 


Spania: Producătorii de fructe şi legume îşi distribuie produsele gratuit la Madrid
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fermierii spanioli au distribuit miercuri gratuit în centrul capitalei Madrid 40.000 de kilograme de fructe şi legume pentru a demonstra că produsele agricole spaniole au fost acuzate pe nedrept pentru izbucnirea epidemiei de E.coli, relatează AFP.
Mii de oameni s-au aşezat la coadă la tarabele producătorilor care împărţeau castraveţi, roşii, pepeni, nectarine şi salată.
'Am luat un pic din toate, castraveţi, roşii, fructe... totul este foarte bun', a spus Camila Alonso cu braţele încărcate cu fructe şi legume.
'Am încredere', a spus Mario Aguro, un ecuatorian stabilit la Madrid de mai bine de patru ani. 'Am consumat produse spaniole şi nu mi s-a întâmplat nimic', a adăugat el.
În jurul tarabelor, au fost amplasate pancarte în spaniolă, engleză şi germană pe care s-a scris că produsele spaniole sunt 'sănătoase, sigure şi gustoase'.
'Facem un apel la consumatorii spanioli şi comunitatea internaţională', a explicat Miguel Lopez, secretar general pentru coordonarea organizaţiilor agricole şi crescătorilor spanioli.
'Prin distribuirea gratuită (a fructelor şi legumelor) dorim să ne susţinem sectorul', a afirmat el.
După ce Federaţia spaniolă a producătorilor-exportatori de fructe şi legume (Fepex) a estimat luni pierderi în valoare de 225 de milioane de euro pe săptămână, Lopez a apreciat că 'pagubele de până acum se ridică la 350 de milioane de euro în Spania şi aproape un miliard de euro în Europa'.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli îi îngenunchează pe agricultori O bacterie mortală, din cauza căreia au murit deja 16 persoane, 15 dintre care în Germania, a tăiat apetitul consumatorilor pentru crudităţi, generând dificultăţi pentru agricultorii din întreaga Europă, comentează miercuri AFP.
Comisarul UE pentru sănătate le cere consumatorilor să nu intre în panică din cauza epidemiei de E.coli Comisarul european pentru sănătate John Dalli face apel la consumatori să nu mai intre în panică din cauza epidemiei cauzată de bacteria E.coli în Germania, relatează site-ul thelocal.de.
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...
Bacteria EHEC: Spania se plânge Germaniei şi UE Spania s-a plâns Germaniei şi Uniunii Europene în legătură cu procedura urmată după detectarea pe teritoriul german a unor cazuri de infecţie cu bacteria intestinală EHEC (E.coli enterohemoragic), care ar proveni din castraveţi spanioli, a anunţat vineri secretarul de stat pentru mediul rural şi apă...
UPDATE/Comisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că a ridicat avertismentul emis contra castraveţilor spanioli suspectaţi de a fi provocat o contaminare potenţial mortală cu bacteria E. coli.