Cele mai citite
 


Vâlcea: Şase monumente din marmură vor fi montate în sensurile giratorii din Râmnic
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şase grupuri statuare din marmură vor fi realizate în această lună într-o tabără de sculptură a Uniunii Artiştilor Plastici şi vor fi montate în sensurile giratorii din municipiul Râmnicu Vâlcea.
"Este vorba de şase grupuri statuare de artă monumentală, care vor fi lucrate de tot atâţia artişti, în tabăra de la Bujoreni. Acolo vor fi sculptate operele care vor orna 6 sensuri giratorii din Râmnicu Vâlcea. Vom avea o discuţie cu artiştii pentru a gândi ceva în genul "land-art" şi temele abordate să fie inspirate din particularităţile judeţului. Adică fie ceva care simbolizează drumul sării sau olăritul sau izvoarele minerale medicale. Toate aceste opere de artă monumentală vor fi finalizate şi montate până la Ziua imnului naţional din 29 iulie", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele UAP Vâlcea, Gheorghe Dican.
Marmura folosită pentru aceste staţiuni a fost oferită de municipalitate.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Râmnicu Vâlcea, blocurile de marmură se află de mai bine de 20 de ani în zona Grădinii Zoologice, fiind aduse în 1988 de fosta Întreprindere de Gospodărie a Oraşului (IGO) cu scopul de a fi utilizate la cimitire pentru mormintele unor demnitari ai epocii. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
E.Frâncu (PNL): Râmnicu Vâlcea, alături de staţiunile balneo, ar putea deveni un centru medical de renume Municipiul Râmnicu Vâlcea ar putea rivaliza din punct de vedere medical cu Cluj-Napoca sau Târgu Mureş dacă s-ar putea atrage fonduri europene pentru dotarea clinicilor şi spitalelor existente, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, senatorul liberal Emilian Frâncu.
Vâlcea: Comercializarea etnobotanicelor în municipiul Râmnicu Vâlcea a fost interzisă Râmnicu Vâlcea, 14 dec/Agerpres/ - Primăria Râmnicu Vâlcea a interzis marţi prin hotărâre de CL comercializarea etnobotanicelor în tot municipiul.
Vâlcea: Mai multe puncte de prim ajutor în judeţ, inclusiv în staţiunile balneologice Toate cele patru staţiuni balneologice din judeţul Vâlcea beneficiază de puncte de prim ajutor în contextul temperaturilor caniculare din judeţ, la care se adaugă punctele din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani şi Horezu.
Vâlcea: Ambulanţă lovită în Râmnicu Vâlcea; doi răniţi transportaţi la spital O ambulanţă a fost acroşată de un autoturism, vineri, în municipiul Râmnicu Vâlcea, accidentul soldându-se cu doi răniţi care au fost transportaţi la spital.
O ambulanţă, implicată într-un accident în municipiul Râmnicu Vâlcea Personalul medical al unei ambulanţe a fost internat de urgenţă la Spitalul Judeţean Râmnicu Vâlcea în urma unui accident de circulaţie produs joi, în municipiu.
Vâlcea: Ultimele două magazine care comercializau produse etnobotanice din Râmnicu Vâlcea, închise de CJPC Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) a luat decizia de a închide ultimele două magazine care comercializau etnobotanice în Râmnicu Vâlcea, a declarat marţi pentru AGERPRES comisarul şef al instituţiei, Laura Dinţoi.