Cele mai citite
 


Regim diaree la copil
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Pediatrie, Diete, Alergologie si Imunologie, Mama si copilul, Boli infectioase
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Diareea la copil poate fi pusa pe seama unor boli, infectii, alergii alimentare, antibiotice sau a consumului de fructe in exces. Diareea poate fi agravata de alimentatie , iar unele tipuri pot fi tratate cu ajutorul unui regim alimentar.

 

 

In majoritatea cazurilor, copilul trebuie hranit ca de obicei. Pierderile de nutrienti provocate de diaree pot fi compensate prin cresterea aporturilor alimentare. La sugari , alaptarea la san sau alimentatia artificiala trebuie continuate.

La numerosi copii apare o intoleranta usoara sau temporara la lactoza. Continuarea alimentatiei bazate pe lapte are drept consecinta cresterea duratei diareei, dar permite si o intoarcere mai rapida la o dieta normala.

Redobandirea apetitului normal este ultimului semn al recuperarii dupa o boala, iar copiilor ar trebui sa li se permita intoarcerea la vechile obiceiuri alimentare.

Aportul suficient de lichide este foarte important deoarece este foarte usor ca un copil bolnav de diaree sa devina deshidratat. Deshidratarea este foarte grava la copii si sugari . Rehidratarea, sau inlocuirea lichidelor pierdute este obligatorie la toti copiii.

Solutiile orale de rehidratare se pot gasi in farmacii si nu necesita reteta, desi trebuie consultat medicul in privinta utilizarii lor pentru copii . Ocazional, administrarea lichidelor se face pe cale intravenoasa.
La unii copii , reintoarcerea la dieta normala poate provoca o reaparitie a diareei. Acest lucru se datoreaza dificultatii intestinului de a absorbi alimentele obisnuite. Acest tip de diaree nu necesita un tratament specific, atat timp cat nu prezinta si alte simptome.

Simptomele diareei cauzate de administrarea antibioticelor pot fi reduse cu ajutorul iaurtului cu culturi active. Daca diareea persista, consultati medicul pentru a schimba sau intrerupe tratamentul. Nu intrerupeti tratamentul copilului fara a consulta in prealabil medicul.

 

Aticol preluat de pe www.musetel.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Regim diaree Diareea poate avea numeroase cauze, printre care alimentatia, medicamentele sau unele afectiuni precum boala inflamatorie intestinala sau sindromul colonului iritabil . Regimul alimentar este foarte important in cazurile de diaree , deoarece aceasta poate duce la deshidratare, in special...
Alaptarea - beneficiile laptelui matern Alaptarea presupune hranirea unui copil cu laptele provenit din sanul matern. Laptele matern este un lichid “viu” ce protejeaza copiii de boli si contribuie in mod activ la dezvoltarea fiecarui sistem din organismul copilului. Alaptarea stimuleaza sistemul imunitar al bebelusilor si protejeaza impotriva...
Carenţa şi excesul de vitamine Lipsa vitaminelor din alimentatie provoaca tulburari grave ale organismului, numite boli de carenta. Lipsa totala a unei vitamine se numeste avitaminoza si poate duce chiar la deces. De cele mai multe ori, apare o lipsa partiala a vitaminelor, cunoscuta sub numele de hipovitaminoza, iar tulburarile metabolice...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI: Dieta probiotică Probioticele pot reduce inflamaţia şi hipersensibilitatea digestivă cauzată de alergiile alimentare (la lactoză, gluten, etc), pot ajuta la prevenirea degenerării ficatului determinată de o dietă necorespunzătoare şi la digerarea completă a proteinelor şi a grăsimilor şi de aceea este important să se...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Schimbare de regim alimentar în caz de intoleranţă la lactoză Un nutriţionist german recomandă schimbarea regimului alimentar în caz de intoleranţă la lactoză, în locul administrării regulate de tablete de lactază.
Refluxul gastric - sfaturi alimentare pentru vindecarea naturala In jur de 20 % dintre adulti sufera de boala refluxului gastro-esofagian. Cauzele refluxului de acid gastric includ sarcina, herniile hiatale, o dieta nesanatoasa si un dezechilibru al acidului gastric, toate avand ca rezultat regurgitarea acidului care genereaza neplacutele simptome de reflux...