Cele mai citite
 


Buzău: Toxiinfecţia alimentară de la Ruşeţu - provocată de un stafilococ
joi, 30 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Buzău, 30 iul /Agerpres/ - Dr. Venera Acsinte, şeful Inspecţiei Sanitare de Stat Buzău, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că toxiinfecţia alimentară de care s-au îmbolnăvit mai multe persoane din localitatea buzoiană Ruşeţu a fost cauzată de depozitarea improprie a alimentelor şi manipularea lor defectuoasă.

La sfârşitul săptămânii trecute, 15 persoane care participaseră la o pomană, în localitatea Ruşeţu, au acuzat dureri abdominale şi diaree, patru dintre ele fiind internate la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău.

"În urma analizelor de laborator s-a stabilit că stafilococul se afla în toate felurile de mâncare gătită - pilaf, ciorbă, carnea de pasăre -, cauza producerii toxiinfecţiei alimentare fiind depozitarea improprie a alimentelor, la temperaturi ridicate, şi o manipulare defectuoasă a produselor, persoanele care au preparat hrana nu s-au spălat pe mâini", a precizat Venera Acsinte.

Cele patru persoane internate se află şi în prezent în spital. AGERPRES/(Dorin Ivan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSVSA: E-coli şi stafilococ în brânza consumată de elevii unei şcoli din Piteşti internaţi cu toxiinfecţie alimentară În probele recoltate din brânza servită elevilor de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti, internaţi cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la o cantină, au fost identificată prezenţa bacteriei E-coli şi a unui stafilococ, potrivit rezultatelor parţiale ale analizelor efectuate de Direcţia Sanitar...
UPDATE DSVSA:E-coli şi stafilococ în brânza consumată de elevii unei şcoli din Piteşti internaţi cu toxiinfecţie alimentară În probele recoltate din brânza servită elevilor de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti, internaţi cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la o cantină, au fost identificată prezenţa bacteriei E-coli şi a unui stafilococ, potrivit rezultatelor parţiale ale analizelor efectuate de Direcţia Sanitar...
Suceava: Două persoane infectate cu stafilococ auriu după ce au mâncat la cantina USV O studentă a Universităţii ''Ştefan cel Mare'' Suceava (USV) şi mama acesteia au ajuns cu toxiinfecţie alimentară la spital, după ce au mâncat la cantina universităţii, a declarat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei.
Satu Mare: Sursa toxiinfecţiei alimentare colective, o bucătăreasă purtătoare de stafilococ auriu Cele peste 70 de persoane care au ajuns la Spitalul Judeţean din Satu Mare cu toxiinfecţie alimentară, în două seri la rând, după ce au petrecut la un local, s-au îmbolnăvit de la un stafilococ auriu purtat de o bucătăreasă.
Inspecţia Sanitară a sesizat CMR şi Agenţia Medicamentului pentru controale la Spitalul de Urgenţă Craiova Inspecţia Sanitară a sesizat Colegiul Medicilor şi Agenţia Medicamentului pentru controale la Spitalul de Urgenţă Craiova, cu privire la nouă operaţii efectuate cu sprijinul unor medici străini, fără aprobare temporară sau ocazională de prestare de servicii medicale în România de la CM, informează Ministerul...
DSP Arad: Copiii de la şcoala din Şiria au suferit o toxiinfecţie alimentară cauzată de stafilococul auriu Direcţia de Sănătate Publică Arad a stabilit că cei 23 de elevi de la Şcoala specială cu clasele I - VIII din comuna Şiria au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale din cauza unei toxiinfecţii alimentare determinate de prezenţa stafilococului auriu.