Cele mai citite
 


Aproximativ jumătate din populaţia Marii Britanii a fost infectată cu virusul gripei porcine
vineri, 10 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ jumătate din populaţia Marii Britanii a fost infectată cu virusul gripei porcine în perioada pandemiei, deşi mulţi nu au ştiut acest lucru pentru că nu s-au îmbolnăvit sau au făcut forme uşoare ale gripei, conform publicaţiei Daily Mail.
Analizele de sânge făcute unui eşantion de 1.600 de britanici după pandemia de gripă porcină din 2009/2010 au demonstrat că 44% au fost infectaţi cu virusul H1N1.

Extrapolând rezultatele acestui studiu la întreaga populaţie, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că numărul britanicilor infectaţi cu H1N1 a fost de 20 de ori mai mare decât se credea iniţial.

Oamenii din păturile sărace ale societăţi britanice au fost cei mai expuşi contaminării cu acest virus, conform revistei PLoS ONE.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Experţii resping teoria că virusul gripei porcine a fost creat în laborator (OMS) Geneva, 21 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat că experţi au respins teoria potrivit căreia noul tip de gripă porcină care a infestat circa 6.500 de oameni în întreaga lume s-ar fi putut dezvolta în laborator, relatează AP.
Gripa porcină nu ar fi mai periculoasă decât cele obişnuite de sezon Washington, 4 mai /Agerpres/ - Informaţiile care parvin specialiştilor americani din diferite colţuri ale lumii le-au permis să tragă concluzia că virusul A (H1N1) nu ar fi mai periculos decât virusurile obişnuite ale gripei de sezon, a declarat duminică seara, într-o intervenţie la postul de televiziune...
Gripa porcină a ucis până la 17.000 de americani Washington, 12 feb /Agerpres/ - Gripa AH1N1 a ucis până la această oră până la 17.000 de americani, inclusiv 1.800 de copii, au anunţat vineri Centrele federale pentru controlul bolilor şi prevenţie /CDC/, citate de Reuters.
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
OMS admite existenţa unor carenţe în felul în care a gestionat pandemia de gripă porcină Geneva, 12 apr /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a admis luni existenţa unor carenţe în ceea ce priveşte modul în care a gestionat pandemia de gripă porcină, relatează agenţia Reuters.