Cele mai citite
 


Bolnavii de cancer fac un apel către autorităţi să le redea şansa de a trăi prin deblocarea accesului la tratamente
vineri, 10 iunie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) fac un apel disperat către autorităţi pentru a le reda şansa de a trăi, şansa care le-a fost luată prin decizia CNAS de a bloca accesul pacienţilor la tratamentele care-i mai ţin în viaţă se arată într-un comunicat al federaţiei, remis miercuri AGERPRES.
"Începând cu 1 aprilie, farmaciilor li s-a interzis prin ordin să mai elibereze tratamentele injectabile celor 98.000 de pacienţi oncologici, deşi autorităţile fuseseră avertizate atât de noi cât şi de către medici că acestea nu sunt disponibile în spitale", susţin reprezentanţii FABC.
Ei spun că majoritatea pacienţilor au întrerupt tratamentele şi viaţa lor este în pericol.
Reprezentanţii FABC afirmă că au semnale că lipsesc injectabilele din judeţele Tulcea, Călăraşi, Iaşi, iar în Bucureşti Spitalele Militar, Elias, Euromedic şi parţial din Spitalul Colţea.
"Suntem consternaţi de faptul că într-o ţară în care mor oameni bolnavi de cancer înainte de vreme, pentru că din cauze financiare nu-şi primesc la timp tratamentele, CNAS a cheltuit în 2010 sub 90% din bugetul alocat Programelor Naţionale de Sănătate, cu 2,59% mai puţin decât în 2009. Înţelegem astăzi, când nici medicii de familie nu ne mai prescriu medicamente compensate, de ce am ajuns în situaţia asta. Şi noi, ca şi ei, am fost minţiţi. Lipsa de transparenţă, de onestitate şi de compasiune faţă de suferinţele noastre ale decidenţilor din sănătate i-a determinat pe aceştia să impună legi care sfidează realitatea şi drepturile noastre. Deşi autorităţile responsabile ştiu că marea majoritate a spitalelor nu a achiziţionat medicamentele injectabile totuşi refuză să revină asupra asupra greşelii făcute în aprilie şi să redea farmaciilor dreptul de a ne elibera medicamentele de care avem atâta nevoie" arată reprezentanţii FABC.
Ei cer public Premierului României, Emil Boc, să intervină şi să ceară Preşedintelui CNAS şi Ministrului Sănătăţii să corecteze imediat această situaţie gravă astfel încât aceştia să şi poată procura tratamentele şi din farmaciile cu circuit deschis, până când spitalele vor încheia procedurile de achiziţie publică pentru toate medicamentele injectabile de care aceştia au nevoie. AGERPRES (AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
de oltean gabriela
rusine sa-i fie ministrului sanatatii care este un incompetent si aadus sanatate intr-un haos total mai bine ar semna o condamnare la moarte a tuturor bonlavilor de cancer care au ajuns si analizele sa si le faca pe bani de medicamente nici nu mai vorbim si atunci unde se duc cei 5,5% din sanatate care ii plateste fiecare om ?sa-si cumpere sicrie cu ei si ministru si boc si basescu si toti acoliti lor.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer: Bolnavii de cancer îşi procură medicamentele din străinătate Bolnavii de cancer din România, plătitori de taxe şi contributori la bugetul sistemului naţional de sănătate, au ajuns în situaţia de a-şi asigura tratamentul recurgând la medicamente cumpărate din străinătate, pe propria cheltuială, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor...
Cum se descurcă bolnavii de cancer din România (presă) Circa 20 de medicamente împotriva cancerului sunt indisponibile, la ora actuală, în România, situaţie care durează de peste şase ani şi care nu încetează să se înrăutăţească, semnalează, luni, site-ul la-croix.com, potrivit căruia aceasta obligă mii de pacienţi să recurgă la diverse mijloace pentru a-şi...
Bolnavii de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de CNAS Pacienţii bolnavi de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de Casa de Asigurări de Sănătate începând cu această lună la OncoFort din cadrul Gral Medical.
Braşov: Tratamente gratuite de radioterapie pentru bolnavii de cancer la Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov, 19 iun /Agerpres/- Tratamentele de radioterapie pentru pacienţii oncologici sunt gratuite au declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, precizând că, de la 1 iunie, Casa de Asigurări de Sănătate a alocat fondurile necesare...
FABC ar putea depune plângere penală împotriva MS cu privire la întreruperea tratamentelor pentru bolnavii de cancer Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, Cezar Irimia, a declarat că FABC ar putea să facă plângere penală împotriva Ministerului Sănătăţii, responsabil pentru asigurarea continuităţii tratamentului bolnavilor de cancer.
Bolnavii de cancer pot beneficia de un tratament personalizat, graţie unui proiect finanţat cu bani europeni Bolnavii de cancer pot beneficia de acum de un tratament personalizat, graţie unui proiect implementat de către Institutul Naţional "Victor Babeş" cu sprijinul fondurilor europene, proiect derulat în cadrul unei campanii lansate de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Consiliul Uniunii Europene...