Cele mai citite
 


C. Attila: Ministerul Sănătăţii doreşte o intensificare a relaţiilor cu Serviciul Român de Ajutor Maltez
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 9 iun /Agepres/ - Ministerul Sănătăţii şi Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta ar putea coopera şi dezvolta proiecte comune în viitorul apropiat, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
Este vorba despre oncologie pediatrică, proiecte sociale de instructaj pentru prim-ajutor, precum şi îngrijire acordată în centrele medico-sociale.
Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a primit joi, vizita delegaţiei Ordinului Suveran Sf. Ioan de Ierusalim şi Malta, condusă de Alteţa Sa, Prinţul şi Marele Maestru al Fra Mathew Festing.
În timpul discuţiilor, cei doi oficiali au identificat trei domenii de activitate unde Ministerul Sănătăţii şi Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta ar putea coopera şi dezvolta proiecte comune în viitorul apropiat. Este vorba despre oncologie pediatrică, proiecte sociale de instructaj pentru prim-ajutor, precum şi îngrijire acordată în centrele medico-sociale.
'Domeniul medical oncologic reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii. Cea mai mare infuzie de capital, atât în infrastructură, cât şi în echipamente medicale pe care Ministerul Sănătăţii a realizat-o anul acesta în sistemul de sănătate, şi care depăşeşte 34 milioane de euro, este în domeniul oncologic. Avem 14 spitale care au secţii, compartimente sau paturi pentru oncologie pediatrică. În acest sector şi în cel al chirurgiei cardiovasculare pentru copii suntem interesaţi de o cooperare, deoarece dorim dezvoltarea acestor specialităţi. În perioada următoare vă vom transmite propuneri pentru proiecte comune în acest sens', a declarat ministrul Sănătăţii.
Cseke Attila a mai declarat că Ministerul Sănătăţii doreşte o intensificare a relaţiilor cu Serviciul Român de Ajutor Maltez şi proiecte comune cu această instituţie.
În perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va transmite oficial reprezentanţilor Ordinului Maltez propunerile privind proiecte comune de colaborare din domeniile convenite, urmând a fi selecţionate cele pentru care se va demara colaborarea.
Ministrul Sănătăţii a mulţumit oficialilor maltezi, dar şi reprezentanţilor Serviciului de ajutor Maltez din România pentru cooperarea şi sprijinul acordat sistemului sanitar românesc./AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Cseke Attila: Ministerul Sănătăţii doreşte o intensificare a relaţiilor cu Serviciul Român de Ajutor Maltez Bucureşti, 9 iun /Agepres/ - Ministerul Sănătăţii (MS) din România şi Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta ar putea coopera şi dezvolta proiecte comune în viitorul apropiat, se arată într-un comunicat de presă al MS.
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Ministerul Sănătăţii reabilitează secţiile de terapie intensivă din 41 de spitale Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, printr-un ordin, programul pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din 41 de spitale publice aflate, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi cea a autorităţilor administraţiei publice locale.