Cele mai citite
 


Covasna: Maşini noi pentru intervenţii de urgenţă
joi, 30 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Sfântu Gheorghe, 30 iul /Agerpres/ - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a prezentat, joi, cele patru autospeciale intrate în dotarea instituţiei prin intermediul unui program regional ce are ca scop îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie rapidă, transmite corespondentul AGERPRES.

Comandantul Inspectoratului, Gyorgy Alfons, a declarat că două dintre maşini au fost repartizate municipiului Sfântu Gheorghe, iar celelalte vor intra în dotarea unităţilor din Sfântu Gheorghe şi Întorsura Buzăului, menţionând că în octombrie sau noiembrie judeţul Covasna va primi alte două maşini de capacitate mare pentru stingerea incendiilor şi descarcerări grele, cu care se va putea interveni la autotrenuri şi vagoane de cale ferată.

Potrivit inspectorului guvernamental Dezsi Attila, acest program va aduce "un plus de siguranţă comunităţii locale” şi un "plus de încredere în autorităţile locale” care au sprijinit proiectul, iar dacă aceste maşini vor contribui la salvarea chiar şi a unei singure vieţi înseamnă că investiţia a meritat.

Maşini similare au intrat sau vor intra săptămâna aceasta şi în dotarea celorlalte cinci judeţe din Regiunea Centru, respectiv Mureş, Sibiu, Harghita, Braşov şi Alba, achiziţionarea acestora fiind finanţată în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional.

Valoarea totală a proiectului se cifrează la peste 42 de milioane de lei.

Pentru manipularea maşinilor şi aparaturii performante achiziţionate vor fi instruite 372 de persoane, dintre care 80 din judeţul Covasna.

Autospecialele au o capacitate medie de 2.000 de litri de apă şi 100 de litri de spumă şi sunt dotate cu aparate de resuscitare şi echipamente de stins incendii. AGERPRES/(Oana Mălina Negrea)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Ambulanţă de 700.000 de lei, nefolosită din lipsa medicilor de urgenţă Deficitul de medici urgentişti face ca o ambulanţă performantă, achiziţionată cu fonduri europene pentru SMURD Suceava, să fie nefolosită, a declarat presei, miercuri, şeful ISU Suceava, col. Dan Hoffman.
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Satu Mare: Echipaj de terapie intensivă mobilă la SMURD Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Satu Mare a pus în funcţiune un echipaj de terapie intensivă, pe o ambulanţă achiziţionată din fonduri europene, a anunţat marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.
Vaslui: Ambulanţa şi pompierii nu pot ajunge la o solicitare din cauza drumului impracticabil Echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui au fost solicitate miercuri la amiază să intervină în cazul unui bărbat în stare de inconştienţă şi al unei femeie decedate, cel mai probabil în urma intoxicaţiei cu monoxid de carbon...
Alba: Atragerea de fonduri europene, obiectiv al ISU şi în acest an Atragerea fondurilor europene necesare implementării proiectelor de dezvoltare instituţională, în scopul asigurării creşterii capacităţii de răspuns, reprezintă unul din obiectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba, a declarat, vineri, şeful ISU, colonel Dorel Sofica, în cadrul...
Vaslui: Salvarea şi un echipaj al ISU au rămas blocate în zăpadă în timp ce se deplasau la o urgenţă O autosanitară a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Vaslui a rămas blocată în zăpadă miercuri dimineaţă, în timp ce se deplasa la o urgenţă în suburbia Bahnari a municipiului Vaslui.