Cele mai citite
 


Covasna: Doar nouă medici de familie au semnat contractele cu CJAS
vineri, 10 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar nouă din cei 107 medici de familie din judeţul Covasna au semnat până miercuri contractele cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, a precizat directorul instituţiei, Forro Bela.
Potrivit acestuia, în afara celor nouă medici de familie, au mai fost semnate peste 170 de acte adiţionale pentru specialităţi clinice şi paraclinice în asistenţa medicală ambulatorie, precum şi cu farmacii, furnizori de servicii de asistenţă medicală de urgenţă, transport sanitar, îngrijiri la domiciliu şi de dispozitive medicale.
Directorul CJAS Covasna a făcut un apel către medicii de familie din judeţ pentru a nu-şi întrerupe activitatea şi de a semna actele adiţionale la contracte, astfel încât pacienţii să nu rămână fără reţete, consultaţii şi tratamente.
Medicul de familie Anca Pădeanu din Sfântu Gheorghe, vicepreşedintă a PNL Covasna, a declarat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul organizaţiei de partid, că este mâhnită de faptul că unii dintre colegii de breaslă au început să cedeze acestui "război psihologic", semnând contracte "ilegale" cu CJAS.
"Simt o durere mare pentru că unii colegi nu au înţeles că putem câştiga doar prin unitate şi sprijin reciproc (...) Dacă rând pe rând începem să cedăm, atunci acest sistem putred se va perpetua (...) Noi nu cerem decât o finanţare corectă pentru cabinetele medicale, iar demersurile noastre sunt şi în interesul pacienţilor", a declarat Anca Pădeanu, subliniind că sprijinirea medicinei primare este deosebit de importantă, fiind mult mai ieftin şi eficient să previi o boală decât să o tratezi. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Servicii fictive raportate de cabinetele medicale, depistate la controalele CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ aproximativ 163.000 lei din cauza nerespectării obligaţiilor contractuale, fiind controlate atât cabinetele medicilor de familie, cât şi spitalele.
Timiş: Casa Judeţeană de Sănătate a finalizat procesul de contractare cu furnizorii de servicii Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a finalizat procesul de contractare pe anul în curs cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale din judeţ.
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Suceava: Doar un medic de familie nu a semnat contractul cu CJAS Un singur medic de familie din judeţul Suceava a renunţat voluntar să semneze contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul CJAS Suceava, Cristian Bleorţu.
Covasna: Protocol pentru asigurarea serviciilor medicale în perioada protestului medicilor Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna a anunţat joi că va semna un protocol de colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanţă şi spitalele din judeţ, care le va permite pacienţilor să beneficieze în mai mare măsură de servicii medicale în policlinicile...
Brăila: Persoanele în vârstă au beneficiat de peste 135 de mii de reţete Bătrânii cu vârsta peste 60 de ani au beneficiat, de la începutul anului, de peste 135 de mii de reţete eliberate de farmaciile aflate în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), potrivit informaţiilor furnizate de preşedintele - director general al CJAS Brăila, dr. Camelia Nedelcu...