Cele mai citite
 


Covasna: Protocol pentru asigurarea serviciilor medicale în perioada protestului medicilor
vineri, 10 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna a anunţat joi că va semna un protocol de colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanţă şi spitalele din judeţ, care le va permite pacienţilor să beneficieze în mai mare măsură de servicii medicale în policlinicile din cadrul unităţilor spitaliceşti, pe toată perioada crizei generate de nesemnarea de către medicii de familie a actelor adiţionale la contractul-cadru.
Preşedintele CJAS Covasna, Forro Bela, a precizat că în baza acestui protocol pacienţii şi bolnavii cu afecţiuni cronice vor beneficia în continuare de consultaţii, reţete medicale şi tratamente de specialitate.
"Este strict necesar ca, până la terminarea crizei apărute în domeniul furnizorilor de servicii medicale în asistenţă medicală primară, pacienţii, care suportă consecinţele în mod indirect, să beneficieze şi să aibă acces la serviciile medicale ca şi până acum", a declarat Forro Bela.
Preşedintele Colegiului Medicilor de Familie Covasna, dr. Lucia Sereş, a afirmat, pentru AGERPRES, că acest protocol nu are nicio relevanţă pentru că atât Ambulanţa Covasna, cât şi unităţile spitaliceşti au obligaţia de a asigura servicii medicale pacienţilor.
"E o altă formă de presiune asupra medicilor de familie. (...) Ambulanţa şi spitalele au oricum linii de gardă şi îşi fac datoria şi fără acest protocol", a spus Lucia Sereş.
Ea a menţionat că, până joi, doar 13 din cei 107 medici de familie din judeţul Covasna au semnat actele adiţionale la contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate. AGERPRES/ (AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: CAS va intra fără datorii în noul an Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu va achita toate datoriile către spitale şi Serviciul de Ambulanţă Giurgiu pentru acest an în urma rectificării bugetare cu suma de aproximativ cinci milioane de lei.
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Covasna: Doar nouă medici de familie au semnat contractele cu CJAS Doar nouă din cei 107 medici de familie din judeţul Covasna au semnat până miercuri contractele cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, a precizat directorul instituţiei, Forro Bela.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Teleorman: Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut pentru asistenţa medicală primară Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării, se arată într-un raport dat publicităţii marţi de această instituţie.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.