Cele mai citite
 


Cseke Attila: Autorităţile locale trebuie să se implice în finanţarea sănătăţii
vineri, 10 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Cseke Attila a anunţat joi că săptămâna viitoare va prezenta un raport privind implicarea autorităţilor locale în sănătate.
El a atras atenţia joi, în cadrul unei dezbateri privind reforma sănătăţii, că autorităţile locale trebuie să se implice şi financiar în reabilitarea şi dotarea unităţilor sanitare preluate.
"Sunt două judeţe, Olt şi Vrancea, în care autorităţile locale nu au dat niciun leu, iar în alte zece judeţe contribuţia autorităţilor a fost sub 1 milion. Autorităţile au dorit descentralizare, dar trebuie să se implice şi să aloce fonduri pentru reabilitări şi dotări", a spus Cseke Attila.
Responsabilul sanitar a făcut referire la faptul că anul viitor vor fi alegeri şi partidele şi candidaţii ar trebui să aibă un program separat, o strategie pentru sănătate.
Potrivit ministrului sănătăţii, una din problemele ridicate de medicii de familie a fost că autorităţile locale au crescut în foarte multe locuri nivelul chiriilor pentru cabinete, chiar şi de 50 de ori ceea ce este inacceptabil.
"Fiecare autoritate locală trebuie să înţeleagă că nu trebuie să facă comerţ pe seama sănătăţii. Este necesară o dezbatere pe tema sănătăţii şi la nivelul autorităţilor locale. Cred că fiecare partid şi candidat la alegerile locale va trebui să aibă un program realist pentru sănătate", a afirmat Cseke Attila. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CJ Olt respinge acuzaţiile ministrului Sănătăţii privind lipsa investiţiilor în spitale Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, a respins categoric acuzaţiile ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, de neimplicare a autorităţilor locale în finanţarea reabilitării spitalelor din judeţ.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cseke Attila: Sănătatea are nevoie de un program operaţional separat Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a subliniat joi, în cadrul conferinţei 'Fonduri Structurale pentru Sănătate - Oportunităţi şi bune practici', organizată de compania Tarus Media, că ar trebui să fie un fond separat pentru infrastructură pentru sănătate.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Vrancea: Marian Oprişan solicită demisia ministrului Cseke Attila Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD) a solicitat, joi, demisia ministrului sănătăţii, Cseke Attila, ca reacţie a declaraţiilor acestuia conform cărora administraţiile judeţene din Dolj şi Vrancea nu au alocat fonduri spitalelor.
Cseke Attila: Cele mai multe investiţii pentru spitale le-au făcut autorităţile Capitalei Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că după transferarea managementului asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale, cele mai multe investiţii, la un an de la descentralizare, le-a făcut Capitala, urmată de Cluj.