Cele mai citite
 


Dr. Lucian Duţă: În sistemul de sănătate nu s-a făcut reformă, doar ajustări
vineri, 10 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat, joi, într-o conferinţă cu tema ''Reforma sănătăţii la analiză'', că în sănătate nu s-a făcut reformă, ci numai ajustări, adăugând că nu s-a realizat standardizarea actului medical.
Lucian Duţă spune că reforma ar trebui să reprezinte procesul prin care se stabileşte echilibrul între stat şi beneficiarul sistemului, însă din păcate acest lucru nu s-a întâmplat în ultimii 20 de ani.
''Pe măsura trecerii anilor, nemulţumirile pacienţilor au crescut, ale medicilor de asemenea. Numărul de medici care au părăsit România este alarmant, ceea ce înseamnă un lucru foarte simplu - ori reforma nu a început, ori a eşuat. Pentru a vorbi de reformă în sănătate ar trebui să avem o viziune asupra a ceea ce înseamnă această reformă - obiective şi să avem o strategie. Acest lucru dumneavoastră ştiţi la fel de bine ca şi mine că nu-l avem şi nu l-am avut vreodată'', a declarat dr. Lucian Duţă.
Referindu-se la rolul CNAS, el a subliniat că acesta este de control şi de evitare a fraudei.
Lucian Duţă a spus că cele două obiective majore al CNAS au fost atinse, respectiv introducerea preţului de referinţă şi informatizarea sistemului.
''Prin introducerea preţului de referinţă la medicamente s-a atins obiectivul de stimulare a consumului de generice şi utilizarea moleculelor noi doar acolo unde nu există alternative terapeutice'', a subliniat preşedintele CNAS.
În ceea ce priveşte cardul de sănătate, Lucian Duţă a spus că acesta reprezintă principala pârghie de control în sistem.
Referitor la pachetul de servicii de bază, preşedintele CNAS a menţionat că nu se poate avansa o dată certă când va intra în vigoare, adăugând că pentru asta trebuie ''o amplă dezbatere''.AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CNAS susţine că de la 1 octombrie coplata nu se va aplica şi bolnavilor cronic Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat miercuri că bolnavii cronic nu vor trebui să plătească în plus, de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate.
Emil Boc: Reforma în sănătate va continua, nu se încheie prin desfiinţarea a 67 de spitale Reforma în sistemul de sănătate nu se încheie cu închiderea celor 67 de spitale, ci va continua prin introducerea cardului de sănătate, a sistemului informatic integrat şi se va desăvârşi prin introducerea pachetului minim de servicii pentru fiecare asigurat, a declarat, duminică, premierul Emil Boc...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Vasile Ciurchea (CNAS): Sistemul sanitar se va reforma numai dacă reforma se porneşte din interior Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Vasile Ciurchea, a declarat joi, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar, că sistemul sanitar românesc se va reforma numai dacă reforma se porneşte din interior şi că soluţia se află inclusiv în...
Timiş: Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, pregăteşte măsuri antifraudă în sistemul sanitar Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, pregăteşte măsuri antifraudă pentru reducerea risipei banilor publici, acestea urmând să fie anunţate după ce le va discuta cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.