Cele mai citite
 


Germania: A fost descoperit un castarvete infestat cu varianta agresivă a bacteriei E.coli
vineri, 10 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un castravete cu urme dintr-o variantă agresivă a bacteriei E.coli ce a provocat decesul a 26 de persoane, dintre care 25 în Germania, a fost găsit printre resturile alimentare ale unei familii din Saxonia-Anhalt, a anunţat, miercuri, Ministerul Sănătăţii din acest land federal, preluat de DPA şi EFE.
Este pentru prima dată de la declanşarea epidemiei de diaree hemoragică, la jumătatea lunii mai, când prezenţa variantei O 104 entero-hemoragice a bacteriei E.coli a fost confirmată pe alimente. Până acum ea fusese identificată doar în materii fecale.
Purtătorul de cuvânt al ministerului, Holger Paech, nu a precizat ţara de unde a provenit leguma infestată, dar a menţionat că sunt analizate şi celelalte resturi biologice din deşeuri, precum şi alimentele puse în vânzare în supermagazinele din oraşul în care locuieşte familia respectivă.
'Nu este limpede şi nu vom şti niciodată cu siguranţă cum a ajuns aici bacteria E.coli', a subliniat el.
Reziduurile menajere au fost recuperate dintr-un tomberon în oraşul Magdeburg, au precizat autorităţile sanitare din Saxonia-Anhalt. Ele au avertizat că este foarte posibil ca bacteria să fi ajuns pe resturile alimentare din cauza unei persoane bolnave şi nu invers.
Familia, cu trei membri afectaţi de boală în diferite forme, nu a avut contact cu nordul Germaniei, unde s-au înregistrat majoritatea cazurilor. În vârstă de aproximativ 50 de ani, ambii părinţi au prezentat forme uşoare de probleme stomacale, însă fiica lor, adultă, a fost diagnosticată cu sindromul hemolitic-uremic, infecţie gastro-intestinală cauzată de o variantă a bacteriei E.coli.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Informare despre bacteria E.coli şi măsuri de prevenţie a infecţiei Shiga toxina E.coli (STEC) Ministerul Sănătăţii a publicat, marţi, pe site, o informare despre bacteria Escherichia coli (E.coli) şi măsurile de prevenţie a infecţiei Shiga toxina E.coli (STEC).
Cazuri de infecţie cu bacteria E.coli şi în Republica Cehă Următoarea ţară, după Germania, Franţa, Suedia, Danemarca şi Marea Britanie, care a anunţat cazuri de infecţie cu bacteria E.coli este Republica Cehă, iar până în prezent Belgia nu a fost afectată, informează luni postul de televiziune naţional belgian RTBF.
MS: Institutul 'Cantacuzino' a infirmat prezenţa E.coli la al doilea copil decedat la "Marie Curie" Bucureşti, 16 feb /Agerpres / - Institutul Naţional "Cantacuzino" a infirmat prezenţa bacteriei Escherichia coli în cazul celui de-al doilea copil cu sindrom hemolitic-uremic care a murit la Spitalul "Marie Curie", a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.
MS: Măsuri pentru evitarea apariţiei cazurilor de îmbolnăvire în şcoli Ministerul Sănătăţii a elaborat un plan de măsuri care va fi aplicat în unităţile de învăţământ pentru evitarea apariţiei cazurilor de îmbolnăvire şi prevenirea transmiterii acestor boli în colectivitate.
UE, prinsă între Spania şi Germania în 'războiul castravetelui' Uniunea Europeană /UE/ a răspuns la nemulţumirea crescândă generată de felul în care a gestionat focarul de infecţie cu bacteria E. coli propunând compensaţii în valoare de 150 de milioane de euro pentru miile de fermieri forţaţi să-şi distrugă culturile într-o încercare disperată de a opri epidemia...
Posibil caz de infecţie cu E.coli în Bulgaria Sofia, 10 iun - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Inspectorii sanitari din Bulgaria analizează cauzele decesului unui bărbat în vârstă de 66 de ani, care a murit în spitalul din oraşul Haskovo (sud-est) după ce a fost tratat pentru o diaree acută.