Cele mai citite
 


Harghita: Creştere cu 20% a solicitărilor la UPU, în perioada protestului medicilor de familie
vineri, 10 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul solicitărilor la Unitatea de Primi Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a crescut cu aproximativ 20% în perioada protestului medicilor de familie.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat joi, pentru AGERPRES, că în ultimele două săptămâni a crescut numărul persoanelor care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, foarte multe dintre cazuri fiind de competenţa medicilor de familie.
Dr. Demeter a spus că, deocamdată, angajaţii de la UPU fac faţă volumului de lucru, dar există riscul să nu se poată interveni atât de rapid la o urgenţă reală, iar un pacient să plătească cu viaţa, pentru că personalul e ocupat cu un alt caz, mai puţin grav.
Potrivit directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă, cetăţenii care sună la UPU trebuie să ştie că un diagnostic nu se poate pune fără ca pacientul să fie examinat.
''Ne sună, spre exemplu, cineva care ne spune că tatălui său i s-au umflat picioarele. Acest lucru poate avea cauze multiple. E posibil ca bărbatul să fi stat prea mult în picioare, dar, la fel, poate fi semnul unei flebite sau a altei afecţiuni grave. Nu putem pune diagnostice prin telefon'', a spus dr. Demeter Ferenc.
Între timp, majoritatea medicilor de familie harghiteni refuză să semneze contractele, dar au decis, totuşi, să nu solicite bani pentru consultaţii decât săptămâna viitoare.
Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Harghita, dr. Szabo Soos Klara, a declarat pentru AGERPRES că anunţul potrivit căruia medicii semnează contractele nu a fost decât o manipulare.
''Ne menţinem, în continuare, pe poziţii şi nu semnăm contractele. A fost o manipulare acea ştire că semnăm contractele. Între timp ne-am făcut nişte calcule şi chiar dacă am spus că vom percepe bani pentru consultaţii de azi (nr-joi, 9 iunie), cred că mai putem rezista până marţi. (...) Între timp vedem de unde ne putem împrumuta pentru a ne plăti şi noi facturile'', a afirmat dr. Szabo Soos Klara.
Potrivit directorului adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Harghita, dr. Vargyas Lehel, doar 23 din cei 158 de medici de familii din judeţ au semnat contractele. El a precizat că lista poate fi consultată de către farmacii pe site-ul www.cashr.ro , pentru a se informa cine poate elibera reţete gratuite şi compensate şi cine nu.
''Şi farmaciile sunt într-o situaţie delicată pentru că nu ştiu care medici eliberează reţete compensate şi care nu. (...) Anul trecut, în timpul unui alt protest, au existat situaţii în care unii medici de familie au emis unele acte, au eliberat reţete chiar dacă nu aveau contract cu CJAS'', a spus dr. Vargyas. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Numărul persoanelor muşcate de căpuşe care se prezintă la Urgenţe, în creştere Numărul persoanelor muşcate de căpuşe, care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, este în creştere, în condiţiile în care vremea frumoasă a determinat tot mai mulţi harghiteni să îşi petreacă timpul liber în natură.
Harghita: Începe reabilitarea a patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor intra, de săptămâna viitoare, într-un proces de reabilitare, care va dura aproximativ două luni.
Harghita: A crescut numărul persoanelor muşcate de căpuşe Miercurea Ciuc, 13 mai /Agerpres/- Numărul persoanelor muşcate de căpuşe care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a crescut în ultima perioadă, pe fondul încălzirii vremii.
Harghita: Numărul cazurilor de muşcături de căpuşe este în creştere Numărul persoanelor muşcate de căpuşe, care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a crescut în ultimele săptămâni.
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Harghita: La Spitalul Judeţean de Urgenţă se amenajează o sală de naştere alternativă Miercurea Ciuc, 4 ian /Agerpres/- Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va dispune, în curând, de o sală de naştere alternativă, în prezent fiind efectuate ample lucrări de modernizare şi extindere.