Cele mai citite
 


Medicament pentru tratarea disfuncţiei erectile, pe piaţa românească
vineri, 10 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

În România, unul din patru bărbaţi suferă de disfuncţie erectilă şi o treime dintre aceştia care au urmat un tratatment au obţinut o erecţie la 14 minute. Compania Zentiva, parte a grupului sanofi-aventis, a lansat miercuri medicamentul Vigrande®, primul generic de sildenafil de pe piaţa românească.

Tratamentul se adresează bărbaţilor care suferă de disfuncţie erectilă, adică cei care nu pot realiza sau menţine o erecţie suficientă pentru un act sexual fiziologic.


Studiile clinice au demonstrat că intervalul de timp dintre administrarea dozei de sildenafil şi apariţia erecţiei, ca răspuns la stimularea sexuală, a fost de 14 minute la o treime dintre bărbaţii cu disfuncţie erectilă şi de 30 de minute la două treimi dintre aceştia. Totodată, gradul de satisfacţie al bărbaţilor cu disfuncţie erectilă care au folosit tratamentul pe parcursul a patru ani a fost de peste 96%.


"Cu toate că disfuncţia erectilă este astăzi o afecţiune tratabilă, pacientul ajunge foarte târziu la specialist. Acum 30 de ani, sănătatea sexuală a bărbatului era un domeniu exclusiv al psihologilor, însă elucidarea mecanismului erectil a condus la apariţia unor mijloace eficiente de tratament, cum este cazul sildenafilului. Efectele disfuncţiei erectile nu trebuie restrânse doar la cele de natură fiziologică, ci trebuie înţelese şi din punct de vedere emoţional şi psihologic. Pacientul tinde să-şi piardă încrederea în sine, să se izoleze, cu consecinţe negative asupra vieţii de cuplu. Consecinţele fiziologice şi psihologice ale disfuncţiei erectile nediagnosticate la timp şi netratate corespunzător sunt rezultatul faptului că această afecţiune este în continuare un subiect tabu. Trebuie să înţelegem că disfuncţia erectilă este o afecţiune şi chiar un marker al stării de sănătate, deoarece poate apărea ca urmare a unor boli precum: diabetul zaharat, afecţiunile cardiovasculare sau bolile neurologice. În prezent, terapia de primă intenţie pentru disfuncţia erectilă este cea orală cu inhibitori de 5 fosfodiesterază, clasă din care face parte şi sildenafilul", a declarat prof. dr. Nicolae Calomfirescu - preşedintele Asociaţiei Române de Medicină a Sexualităţii.


Prevalenţa disfuncţiei erectile creşte odată cu vârsta. Potrivit unui studiu realizat la nivel mondial în 1999, 9% dintre bărbaţii cu vârste între 40 şi 44 de ani suferă de această afecţiune, ajungându-se la un procent de 18% la bărbaţii cu vârste între 50-54 de ani şi de 54% la cei între 65-70 de ani.
În România, unul din patru bărbaţi suferă de această afecţiune.


"Disfuncţia erectilă se agravează o dată cu înaintarea în vârstă, deoarece vasele de sânge îşi pierd elasticitatea, cauzând o erecţie mai slabă sau chiar lipsa erecţiei. Vigrande® are la bază un inhibitor de 5-fosfodiesterază - sildenafilul - care în prezenţa stimulării sexuale restabileşte funcţia erectilă prin creşterea fluxului sanguin. Sildenafilul a dovedit un efect rapid, îmbunătăţind funcţia sexuală a bărbaţilor cu disfuncţie erectilă şi o tolerabilitate superioară, inclusiv la persoanele în vârstă. Dintre bărbaţii cu disfuncţie erectilă, 87% preferă sildenafilul în locul altui tratament, datorită eficacităţii sale crescute, a erecţiei intense şi a spontaneităţii activităţii sexuale. Totodată, terapia cu sildenafil determină şi ameliorarea vieţii de cuplu, peste 95% dintre femei optând pentru continuarea tratamentului cu sildenafil a partenerilor lor", a declarat dr. Ovidiu Saltas-Dabija, director medical sanofi-aventis. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Obezitatea afectează viaţa sexuală! Află cum se poate trata! Impotenţa, numită şi disfuncţie erectilă, reprezintă imposibilitatea de a ajunge la şi a menţine o erecţie satisfăcătoare pentru contactul sexual. Studiile arată că aceasta afecţiune apare adesea ca urmare a obezităţii, care are un efect considerabil asupra performanţei sexuale a bărbaţilor...
Pfizer lansează platforma online de informare despre viaţa sexuală şi normalitatea funcţiei erectile - www.suntbarbat.ro Pfizer anunţă lansarea www.suntbarbat.ro, o platformă online de comunicare adresată atât bărbaţilor cu disfuncţie erectilă, cât şi partenerelor acestora. Platforma oferă atât informații şi sfaturi care să stimuleze bărbații cu această afecțiune să se adreseze specialiștilor pentru tratamentul...
Ateroscleroza provoacă în prezent, în România, un deces la aproximativ 10 minute Ateroscleroza provoacă, în prezent, în România, un deces la aproximativ 10 minute. Această afecţiune este progresivă, severă şi impredictibilă, fiind cauza a 52% din decesele de pe glob.
Primul generic de rosuvastatină pe piaţa românească Primul generic de rosuvastatină de pe piaţa românească a fost lansat miercuri de Zentiva, parte a Grupului Sanofi Aventis.
Un număr de 40 de bărbaţi vor participa la un studiu privind impactul chirurgiei metabolice asupra remisiei diabetului zaharat Un număr de 40 de bărbaţi cu obezitate, care au dezvoltat şi diabet zaharat de tip 2, vor participa la un studiu clinic privind impactul chirurgiei metabolice asupra remisiei diabetului zaharat de tip 2, studiu care a fost lansat miercuri la Spitalul Ponderas.
Testări medicale gratuite pentru vârstnici Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie 'Ana Aslan', cu sprijinul companiei Zentiva, asigură pe 1 octombrie, cu prilejul marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, testări gratuite pentru depistarea osteoporozei, determinarea glicemiei, a tensiunii arteriale şi a colesterolului...