Cele mai citite
 


Ministrul Cseke Attila: Ministerul Sănătăţii doreşte o intensificare a relaţiilor cu Serviciul Român de Ajutor Maltez
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 9 iun /Agepres/ - Ministerul Sănătăţii (MS) din România şi Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta ar putea coopera şi dezvolta proiecte comune în viitorul apropiat, se arată într-un comunicat de presă al MS.
Este vorba despre oncologie pediatrică, proiecte sociale de instructaj pentru prim-ajutor, precum şi îngrijire acordată în centrele medico-sociale.
Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a primit joi vizita unei delegaţii a Ordinului Suveran Sf. Ioan de Ierusalim şi Malta, condusă de Principele şi Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta, Alteţa sa Eminentissima Fra' Matthew Festing.
În timpul discuţiilor, cei doi oficiali au identificat trei domenii de activitate unde Ministerul Sănătăţii şi Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta ar putea coopera şi dezvolta proiecte comune în viitorul apropiat. Este vorba despre oncologie pediatrică, proiecte sociale de instructaj pentru prim-ajutor, precum şi îngrijire acordată în centrele medico-sociale.
'Domeniul medical oncologic reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii. Cea mai mare infuzie de capital, atât în infrastructură, cât şi în echipamente medicale pe care Ministerul Sănătăţii a realizat-o anul acesta în sistemul de sănătate, şi care depăşeşte 34 milioane de euro, este în domeniul oncologic. Avem 14 spitale care au secţii, compartimente sau paturi pentru oncologie pediatrică. În acest sector şi în cel al chirurgiei cardiovasculare pentru copii suntem interesaţi de o cooperare, deoarece dorim dezvoltarea acestor specialităţi. În perioada următoare vă vom transmite propuneri pentru proiecte comune în acest sens', a declarat ministrul Sănătăţii.
Cseke Attila a mai declarat că Ministerul Sănătăţii doreşte o intensificare a relaţiilor cu Serviciul Român de Ajutor Maltez şi proiecte comune cu această instituţie.
În perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va transmite oficial reprezentanţilor Ordinului Maltez propunerile privind proiecte comune de colaborare din domeniile convenite, urmând a fi selecţionate cele pentru care se va demara colaborarea.
Ministrul Sănătăţii a mulţumit oficialilor maltezi, dar şi reprezentanţilor Serviciului de ajutor Maltez din România pentru cooperarea şi sprijinul acordat sistemului sanitar românesc.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
C. Attila: Ministerul Sănătăţii doreşte o intensificare a relaţiilor cu Serviciul Român de Ajutor Maltez Bucureşti, 9 iun /Agepres/ - Ministerul Sănătăţii şi Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta ar putea coopera şi dezvolta proiecte comune în viitorul apropiat, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
Cseke Attila: Sănătatea are nevoie de un program operaţional separat Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a subliniat joi, în cadrul conferinţei 'Fonduri Structurale pentru Sănătate - Oportunităţi şi bune practici', organizată de compania Tarus Media, că ar trebui să fie un fond separat pentru infrastructură pentru sănătate.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Colaborare româno-iordaniană în domeniul oncologic Ministrul Sănătăţii din România, Cseke Attila, a anunţat, luni, la Cluj-Napoca (centru-vest), că ministerul pe care îl conduce şi Ministerul Sănătăţii din Iordania vor încheia un nou acord de cooperare în domeniul medical.