Cele mai citite
 


Olt: Centru pentru prevenirea sinuciderilor, la Slatina
vineri, 10 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un centru de prevenire a sinuciderilor ar putea fi înfiinţat la Slatina, iniţiatorul proiectului fiind medicul legist Sorin Lesnic, împreună cu reprezentanţii filialei de Cruce Roşie Olt.
Medicul legist a precizat că a luat decizia de a face demersuri pentru un asemenea centru, deoarece consideră că sinuciderile în rândul tinerilor sunt din ce în ce mai numeroase, fiind vorba, în opinia sa, de un fenomen.
"Acum două săptâmâni am avut nouă cazuri de sinucideri la tineri de 15, 17 şi 19 ani. Atunci am decis că trebuie făcut ceva pentru tineri. Am luat legătura cu reprezentaţii Crucii Roşii Olt, am găsit înţelegere şi dorinţă de colaborare, ni s-au alăturat şi psihologi, sociologi şi chiar psihiatri şi împreună am ajuns la concluzia că ar putea fi înfiinţat un centru pentru prevenirea sinuciderilor. Pentru a fi siguri că iniţiativa noastră este oportună am avut întâlniri cu 300 de elevi de liceu din Slatina. Am constatat că o parte dintre liceeni consideră sinuciderea un act de curaj şi atunci am fost convinşi că este nevoie să schimbăm această percepţie şi să le arătăm că de fapt este o laşitate capitularea în faţa dificultăţilor de orice fel şi nu un act de curaj", a explicat Sorin Lesnic, joi, după ultima întâlnire cu elevii Colegiului Naţional "Ion Minulescu" Slatina.
Potrivit acestuia, nu se intenţionează să se facă terapie în grup, ci se doreşte ca tinerii să fie îndrumaţi la cine să apeleze în cazul în care au nevoie de consiliere sau constată că prietenii sau rudele lor au intenţii suicidale.
"Liceenii au fost foarte interesaţi de problemele discutate şi toţi au dorit să ştie la cine şi cum să apeleze în cazul în care ar afla că persoane din anturajul lor au intenţia de a-şi suprima viaţa. Cred că în toamnă, în septembrie sau octombrie, vom reuşi să înfiinţăm centrul care va funcţiona cu voluntari", a conchis Sorin Lesnic. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Persoanele care nu se pot deplasa vor fi ajutate de voluntari ai Crucii Roşii pentru cumpărături Persoanele vârstnice ori bolnave care, în următoarea perioadă, ce se anunţă a fi geroasă, nu se vor putea deplasa pentru a cumpăra alimente, medicamente sau plata unor facturi la utilităţi vor fi ajutate de voluntari ai Crucii Roşii, în colaborare cu poliţiştii locali, anunţă Prefectura Olt, într-un...
Olt: Contract de finanţare pentru primul centru de terapie ocupaţională din judeţ Contractul de finanţare din fonduri nerambursabile pentru realizarea primului centru de terapie ocupaţională din judeţ a fost semnat luni, la Slatina, de către preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu şi Marilena Bogheanu, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională S-V Oltenia.
Olt: Centru de terapie ocupaţională pentru tineri în locul fostului spital din Drăgăneşti-Olt Un centru de terapie ocupaţională pentru tinerii cu dizabilităţi va fi construit anul viitor în Drăgăneşti, în incinta fostului spital al oraşului, unitate sanitară desfiinţată în 2011, a declarat vineri pentru AGERPRES şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Rodica Piroşcă.
Dolj: De Ziua Mondială a Sănătăţii, medici şi voluntari ai Crucii Roşii îi informează pe elevi pe tema siguranţei alimentare Craiova, 6 apr /Agerpres/ - De Ziua Mondială a Sănătăţii, care se sărbătoreşte în fiecare an în întreaga lume pe 7 aprilie, medici din Dolj şi voluntari ai Crucii Roşii vor organiza zeci de întâlniri în şcolile din judeţ în cadrul cărora vor vorbi despre siguranţa alimentară, mesajul ales anul acesta...
Olt: Marşuri antidrog la care sunt aşteptaţi circa 2.000 de participanţi la Slatina, Caracal şi Balş Aproximativ 2.200 de persoane, elevi şi cadre didactice vor participa joi la marşuri în municipiile Slatina şi Caracal şi în oraşul Balş, evenimentele având scop de prevenire şi combatere a consumului de droguri şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Olt: DSP propune distribuirea gratuită de apă plată pentru copii Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Olt, medicul Andrei Iordache, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce va face demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru distribuirea în mod gratuit a unei cantităţi de apă plată copiilor cu vârste de până la un an, care beneficiază...