Cele mai citite
 


PNL Mureş acordă asistenţă juridică gratuită medicilor de familie în conflictul cu CAS
vineri, 10 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Departamentului de sănătate din PNL Mureş, dr. Ovidiu Butuc, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa va acorda asistenţă juridică gratuită medicilor de familie, care au cerut anularea în instanţă a actelor adiţionale la vechiul contract-cadru.
''Suntem de acord cu demersul medicilor de familie care au cerut în instanţă anularea actelor adiţionale la vechiul contract-cadru, care le permiteau să funcţioneze până la jumătatea anului 2011 şi am convenit cu domnul deputat Ciprian Dobre să le asigurăm asistenţă juridică gratuită tuturor medicilor de familie care vor solicita acest lucru'', a arătat dr. Ovidiu Butuc.
Acesta a susţinut că din judeţul Mureş doar 12 medici de familie din cei 313 au semnat contractul-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate, niciunul din Târgu Mureş.
Butuc a afirmat că dacă nu se semnează acest contract şi dacă medicii de familie nu vor ajunge la o înţelegere cu CNAS ''este de aşteptat ca în maximum 7-10 zile sistemul spitalicesc să intre în colaps, pentru că toţi pacienţii se adresează camerelor de gardă şi serviciilor de urgenţă de la nivelul spitalelor''.
Acesta a precizat că, deşi există 12 contracte semnate, medicii respectivi nu vor putea face faţă la câte 6.000 de pacienţi, în condiţiile în care li se permite acordarea consultaţiilor la 20 de pacienţi pe zi.
Acesta a mai spus că în cazul apariţiei bacteriei E.coli în România, ţara noastră s-ar afla în pragul unei catastrofe în absenţa asistenţei medicale primare. AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Radu Ţibichi (CNAS): Dosarul electronic al pacientului va deveni obligatoriu în curând Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Ţibichi, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dosarul electronic al pacientului va deveni obligatoriu în curând, în prezent lucrându-se la legislaţia incidentă.
Teleorman: Circa 60% dintre medicii de familie nu vor încheia contractul-cadru cu CAS Circa 60% din totalul de 178 de medici de familie din judeţul Teleorman au fost de acord, pe bază de semnătură, să nu încheie noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), susţinând că dacă ar accepta condiţiile de subfinanţare ar valida falimentul propriilor cabinete.
Mureş: Aproape 8.500 de carduri naţionale de sănătate nu au fost ridicate încă de medicii de familie Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş a făcut, miercuri, un apel la medicii de familie să vină şi să ridice cele aproape 8.500 de carduri naţionale de sănătate, astfel încât pacienţii să poată beneficia de asistenţă medicală.
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
CAS Mureş: Majoritatea medicilor de familie refuză să distribuie cardurile de sănătate invocând că nu vor să devină poştaşi Directorul de Relaţii Contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Mureş, Rodica Biro, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că majoritatea medicilor de familie refuză să preia cardurile de sănătate care nu au putut fi distribuite de Poşta Română, invocând faptul că nu vor să devină poştaşi...
Managerul Spitalului Judeţean Bihor reclamă Casa de Asigurări de Sănătate pentru subfinanţare cu bună-ştiinţă Managerul celui mai mare spital din judeţul Bihor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Gheorghe Carp, a reclamat, vineri, relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate despre care susţine că generează subfinanţarea spitalului pentru cel puţin 700 de cazuri lunar.