Cele mai citite
 


PNL Mureş solicită demisia conducerii CNAS
vineri, 10 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liberalii cer demisia conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru atentat la sănătatea populaţiei prin nesemnarea contractului-cadru, potrivit şefului Departamentului de sănătate din PNL Mureş, dr. Ovidiu Butuc.
''Solicităm demiterea de urgenţă a preşedintelui CNAS, domnul Lucian Duţă, şi a directorului general Dorin Ionescu, pentru atentat la sănătatea populaţiei ca urmare a nesemnării contractului-cadru de către medicii de familie şi, de asemenea, neaplicării normelor metodologice care prevăd funcţionarea contractului-cadru. Este inacceptabil ca în România, ţară membră a UE, la ora actuală medicii de familie să aibă venituri mult sub medie, să presteze servicii care nu sunt plătite'', a afirmat dr. Ovidiu Butuc, joi, într-o conferinţă de presă.
Acesta a subliniat că medicii de familie, pe lângă neajunsurile materiale, se lovesc de o birocraţie excesivă care împovărează sistemul de asistenţă medicală primară din România.
Ovidiu Butuc a arătat că acest sistem reprezintă filtrul prin care spitalele din România reuşesc să supravieţuiască şi dacă medicii de familie nu ar filtra pacienţii ''ar îngreuna şi mai mult ceea ce se întâmplă la nivelul spitalelor în acest moment''.
''În condiţiile actualului contract-cadru pe care CNAS îl impune medicilor de familie, ar însemna ca în termen de maximum o săptămână 40-45% dintre cabinetele medicilor de familie să se închidă, iar jumătate din populaţia României ar rămâne fără servicii medicale de asistenţă primară. Concluzia: fie se vor adresa spitalelor, fie, în cazuri izolate, vor muri'', a spus acesta.
Potrivit acestuia, pe termen scurt, soluţia ar fi un contract-cadru pe baza unei expertize de specialitate şi depolitizarea sistemului asigurărilor de sănătate.
''Pe termen mediu şi lung este clar că cea mai bună soluţie este desfiinţarea CNAS, asta este soluţia cea mai bună pentru ca aceste blocaje şi inadvertenţe să nu se mai producă în sistemul de asigurări de sănătate'', a menţionat dr. Ovidiu Butuc. AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Medicii de familie îi cer premierului Boc medierea dialogului cu MS şi CNAS privind Contractul-cadru pe anul 2011 Medicii de familie îi solicită prim-ministrului Emil Boc o mediere a dialogului lor cu Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) pentru rezolvarea problemelor din asistenţa medicală primară, a declarat, duminică, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor...
CNAS modifică criteriile de încadrare a cabinetelor medicale din rural Bucureşti, 8 dec /Agerpres/ - Un proiect de ordin privind modificarea criteriilor de încadrare a cabinetelor medicale din asistenţa medicală primară şi din ambulatoriul de specialitate din mediul rural, în funcţie de condiţiile în care se desfăşoară activitatea acestora, este postat pe site-ul Casa Naţională...
Ponta: Medicii de familie vor beneficia de decontări de la CNAS Medicii de familie şi unităţile medicale care acordă asistenţă ambulatorie vor beneficia de decontări de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat marţi premierul Victor Ponta, subliniind că va susţine proiectul ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, privind sistarea finanţării spitalelor...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
CNAS: Noul Contract-cadru prevede gratuitatea avizelor epidemiologice pentru re(intrarea) în colectivitate a elevilor şi preşcolarilor Contractul-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 - 2017, ce va intra în vigoare la 1 iulie, prevede acordarea gratuită a avizelor epidemiologice pentru re(intrarea) în colectivitate şi a adeverinţelor medicale pentru...