Cele mai citite
 


Scorţişoara poate întârzia apariţia bolii Alzheimer (studiu)
vineri, 10 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Scorţişoara are proprietăţi care pot întârzia apariţia bolii Alzheimer şi oferi chiar un posibil remediu contra acestei maladii, conform unui studiu al unor experţi israelieni, relatează Xinhua.
Alzheimerul este o afecţiune neurodegenerativă care se caracterizează prin pierderea treptată a memoriei, fenomen pe care medicii îl atribuie unei acumulări de beta-amiloid, un agregat de proteină, în afara celulelor nervoase ale creierului. Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 18 milioane de persoane din întreaga lume sunt diagnosticate în prezent cu Alzheimer.

Echipa de cercetători care a realizat studiul, condusă de profesorul Michael Ovadia de la Universitate din Tel Aviv, a extras recent unul dintre ingredientele din scorţişoară şi l-a folosit într-o serie de teste pe şoareci de laborator de două luni care au fost crescuţi cu cinci tulpini agresive de gene care induc Alzheimer.

Rezultatele experimentului, publicate recent într-o revistă de specialitate, sunt impresionante. După ce le-au oferit şoarecilor timp de peste patru luni apă de băut cu soluţia extrasă din scorţişoară, cercetătorii au descoperit că dezvoltarea bolii a fost întârziată. Teste suplimentare au arătat de asemenea că o parte din proteinele amiloide existente au dispărut.

"Descoperiea indică posibilitatea ca substanţa descoperită să poată nu numai preveni apariţia Alzeheimer, dar şi să deţină proprietăţi terapeutice", a spus Ovadia pentru cotidianul Ha'aretz.

Testele pe oameni s-ar putea dovedi dificile, din cauza progresului lent al bolii. Echipa de cercetători intenţionează în prezent să testeze recenta descoperite pe alte animale.

În ciuda acestei descoperiri, Ovadia a atras atenţia că un consum excesiv de scorţişoară poate afecta rinichii. Cantitatea recomandată este de maximum 10 grame pe zi.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cafeaua este inofensivă pentru sănătate (cercetători) Cafeaua, ale cărei efecte au fost mult timp subiectul unor controverse, este, în general, inofensivă pentru sănătate şi poate chiar proteja împotriva unor boli cardiovasculare, dar şi împotriva unor maladii precum Alzheimer, Parkinson sau a diabetului zaharat - chiar dacă este decofeinizată, relatează...
SUA: Nou tratament promiţător împotriva bolilor parazitare Cercetători americani au identificat un nou tratament care ar putea fi eficient în combaterea unor boli parazitare care provoacă peste 50.000 de decese anual, potrivit unui studiu publicat luni în revista Nature, citat de agenţiile EFE şi AFP.
Alzheimer: obezitatea ar agrava leziunile cerebrale /studiu/ Obezitatea ar agrava leziunile cerebrale asociate maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu dat publicităţii luni în Franţa de Institutul naţional de sănătate şi cercetare medicală, (Inserm), relatează AFP.
Un somn insuficient şi de proastă calitate ar putea favoriza apariţia bolii Alzheimer (studiu) Cercetători de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore (SUA) au pus în evidenţă o legătură între durata şi calitatea somnului şi unele semne caracteristice ale bolii Alzheimer, scrie passionsante.be.
TOP ŞTIINŢÃ Principalele noutăţi din domeniu anunţate în luna octombrie Cunoaşterea ştiinţifică este diversificată continuu. Zi de zi pe fluxurile de ştiri ajung informaţii cu privire la noi descoperiri din diferite domenii, fie că este vorba despre Univers şi spaţiul cosmic, despre Pământ şi biosferă, despre istorie şi arheologie, despre mediu etc. Prezentăm o selecţie...
Un compus chimic înrudit cu aspirina i-ar putea ajuta pe bolnavii de Alzheimer O rudă chimică a aspirinei, salsalate, are potenţial în tratarea bolilor neurodegenerative cum ar fi boala Alzheimer, potrivit unui studiu realizat de oameni de ştiinţă de la Gladstone Institutes din cadrul University of California, San Francisco, publicat în revista 'Nature Medicine'.