Cele mai citite
 


Thailanda: fructe de avocado importate din Europa contaminate cu o tulpină de bacterie Eceh
vineri, 10 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Thailanda a anunţat joi că a descoperit bacterii E. coli enterohemoragic (Eceh) pe fructele de avocado importate din Europa, dar a precizat că nu ştie dacă este vorba despre aceeaşi tulpină care s-a soldat cu 25 de morţi în Europa, relatează AFP.
Guvernul a făcut apel la populaţie să nu intre în panică, subliniind că există mai multe variante ale bacteriei. De asemenea, a recomandat populaţiei să spele bine fructele şi legumele proaspete sau să le fiarbă.

O variantă a bacteriei Eceh a fost detectată într-o încărcătură de avocado provenită dintr-o ţară europeană nemenţionată, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, în care se precizează că vor fi necesare trei până la cinci zile pentru a se stabili dacă este vorba despre o tulpină mortală.

În Europa, epidemia provocată de o tulpină rară şi foarte virulentă a bacteriei Eceh s-a soldat cu 25 de morţi, dintre care 24 în Germania, notează AFP.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Thailanda: bacteria E.coli detectată în conopida europeană Autorităţile thailandeze au anunţat sâmbătă că au descoperit bacteria E.coli în conopida importată din Europa şi că au fost efectuate teste pentru a stabili dacă este vorba de tulpina care a făcut 33 de morţi în Europa, informează AFP.
Bacteria E.coli îi îngenunchează pe agricultori O bacterie mortală, din cauza căreia au murit deja 16 persoane, 15 dintre care în Germania, a tăiat apetitul consumatorilor pentru crudităţi, generând dificultăţi pentru agricultorii din întreaga Europă, comentează miercuri AFP.
Frica Europei de alimente organice: este iradierea o soluţie? Verzii germani şi omologii lor din Uniunea Europeană au luptat mult timp pentru a obţine progrese ştiinţifice în producerea şi protejarea alimentelor. După ce un producător de condimente din Stuttgart a folosit prima iradiere în scop comercial din lume, în 1957, Germania de Vest a interzis această practică...
Germania: Epidemia cu E.coli nu a fost provocată de castraveţii spanioli Castraveţii spanioli nu sunt vinovaţi de izbucnirea epidemiei cauzate de 'E. coli', care a făcut până acum 15 morţi, producând totodată îmbolnăvirea a peste 1.400 de persoane în Germania, a informat marţi şefa Departamentului de sănătate publică din Hamburg, Cornelia Prufer-Storks, transmite EFE.
Epidemia E.coli: Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 50 Bilanţul epidemiei provocate de bacteria Ecoli enterohemoragică (Eceh) a ajuns la 50 de morţi, dintre care 48 în Germania, după decesul unei septuagenare germane şi al unei alte persoane în Statele Unite, conform informaţiilor oferite de autorităţile germane şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...