Cele mai citite
 


Tulcea: Primul centru pentru copiii cu autism din judeţ
vineri, 10 iunie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia Rotary Tulcea Delta, asociaţia "Dincolo de aparenţe" şi autorităţile judeţene au inaugurat joi primul Centrul de terapie comportamentală pentru copiii cu autism din judeţ.
Iniţiativa realizării acestui centru aparţine vicepreşedintelui asociaţiei "Dincolo de aparenţe", Florentina Soare, care a decis înfiinţarea acestui centru de serviciile căruia vor beneficia într-o primă fază cinci copii cu autism care se află în momentul de faţă la o grădiniţă din Focşani pentru terapie.
"Aici, copiii vor fi evaluaţi mai întâi, pentru că, chiar dacă au acelaşi diagnostic, problemele se manifestă diferit. În funcţie de vârstă, de gradul de adaptare al copilului se va face terapie Abba, fiecare copil urmând să aibă câte un terapeut", a explicat Florentina Soare.
Spaţiul în care va funcţiona centrul a fost ales de Consiliul Judeţean, preşedintele CJ, Victor Tarhon, susţinând că doreşte ca la Tulcea să funcţioneze şi o grădiniţă pentru copiii cu sindromul Down.
"Noi nu vrem să ne oprim aici. Avem printre noi şi părinţi şi copii suferinzi asupra cărora trebuie să ne aplecăm cu mai multă atenţie. Intenţionăm să realizăm o grădiniţă pentru copiii cu sindromul Down", a afirmat preşedintele CJ.
Spaţiul centrului a fost mobilat de clubul Rotary Tulcea Delta.
"Cred că este mai puţin importantă suma (pentru amenajări - n.r.). Important este că aceşti copii vor beneficia de tratament de specialitate. Deschiderea acestui centru este doar o primă etapă a proiectului. Următoarea va fi aducerea în Tulcea a unui specialist din Norvegia care a iniţiat terapia Abba, deplasările acestuia urmând să fie susţinute financiar de clubul nostru", a declarat preşedintele Rotary Tulcea Delta, Sterică Fudulea.
Potrivit datelor furnizate de CJ, în 2009 în Tulcea au fost înregistraţi 40 de copii cu autism, numărul lor ajungând în 2010 la 57. AGERPRES - FOTO PE FLUX/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
de Trandafir Petronia
Buna!
As dori sa ma ajute cineva dandu-mi adresa Fundatiei Rotary Tulcea , pentru copii cu autims.
Va multumesc

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Sediu nou pentru Centrul de Transfuzii Sangvine şi grădiniţă pentru copiii cu autism Centrul de Transfuzii Sangvine (CTS) din Tulcea va funcţiona într-o nouă clădire pe care o va împărţi cu asociaţia 'Dincolo de aparenţe' care se ocupă de copiii cu autism.
Tulcea: Un nou centru pentru copiii cu deficienţe, construit de fundaţia Sera România Autorităţile tulcene au inaugurat joi centrul de recuperare pentru copiii cu deficienţe din judeţ construit de fundaţia Sera România cu sprijinul financiar al organizaţiei internaţionale CARE-Sera Franţa.
Dâmboviţa: Centru de zi pentru copii care suferă de autism şi Sindrom Down, inaugurat la Târgovişte Un centru de zi pentru copii care suferă de autism şi Sindrom Down, primul de acest tip din judeţul Dâmboviţa, cu o capacitate de 50 de locuri, a fost inaugurat vineri la Târgovişte.
Centru ADHD inaugurat de primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a inaugurat, joi, centrul ADHD - Sănătate Mintală - Autism ''Centrul Sfântul Serafim de Sarov'', care va oferi servicii de terapie, consiliere şi evaluare a copiilor cu probleme de sănătate mintală şi părinţilor acestora, cât şi formarea de personal calificat...
Terapie gratuită pentru copiii cu autism din Suceava, în noul Centru Help Autism Copiii cu autism din Suceava beneficiază de terapie gratuită în noul centru de evaluare psihologică şi intervenţie timpurie în autism deschis de Asociaţia Help Autism.
Brăila: Centru pentru educarea şi recuperarea copiilor autişti şi cu sindromul Down Un centru pentru educarea şi recuperarea copiilor autişti şi cu sindromul Down a fost inaugurat în Brăila de Asociaţia 'Art Terapie CES.AU' şi este destinat micuţilor cu vârsta între 3 şi 10 ani.