Cele mai citite
 


ANM i-a retras firmei Novartis autorizaţia de import
vineri, 31 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 31 iul /Agerpres/ - Agenţia Naţională a Medicamentului informează că, în data de 29 iulie, a decis retragerea autorizaţiei de import emisă pentru Novartis Pharma Services Inc. - reprezentanţa pentru România, în baza art. 12 şi art. 15 din Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 312/2009.

Tot la această dată, Agenţia Naţională a Medicamentului a luat măsura suspendării distribuţiei medicamentelor aparţinând Novartis Pharma Services Inc. Elveţia şi Novartis Consumer Health SA Elveţia, din antrepozitele Ultramed Pharma SRL şi Meditech Internaţional SRL, care nu sunt autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului, conform art. 27 din Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 312/2009. Cele două antrepozite au fost sancţionate contravenţional şi îşi vor putea relua activitatea de distribuţie a medicamentelor aparţinând Novartis Pharma Services Inc. Elveţia şi Novartis Consumer Health S.A. Elveţia, după obţinerea de la Agenţia Naţională a Medicamentului a autorizaţiei pentru activităţile desfăşurate în antrepozit.

Distribuitorii en gros de medicamente Farmexpert DCI SA Bucureşti, Farmexim SA Bucureşti, A & A Medical SRL Bucureşti şi Dita Import Export - EXPORT S.R.L. Bucureşti, care distribuiau medicamente livrate de Novartis Pharma Services Inc. Elveţia şi Novartis Consumer Health S. Elveţia, prin intermediul celor două antrepozite, au fost de asemenea sancţionate contravenţional, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Sancţiunile au fost dispuse în urma inspecţiilor efectuate, în cursul acestei luni, la societăţile comerciale sus-amintite şi se înscriu într-un plan de măsuri ce vizează obligativitatea respectării legislaţiei naţionale în domeniu.AGERPRES/(AS)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Filiala Novartis din Japonia, condamnată pentru că nu a raportat efectele secundare grave ale unor tratamente O filială japoneză a gigantului farmaceutic elveţian Novartis a fost comandată vineri cu suspendarea activităţii timp de 15 zile deoarece nu a raportat la timp autorităţilor cazurile de efecte secundare grave ale tratamentelor împotriva cancerului, a anunţat ministerul japonez al sănătăţii, informează...
Agenţia Naţională a Medicamentului: Melisa Farm, sancţionată cu 20.000 lei şi ridicarea autorizaţiei de funcţionare Echipa de control a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale a sancţionat depozitul farmaciei Melisa Farm SRL cu 20.000 de lei şi ridicarea autorizaţiei de funcţionare, pentru că nu a respectat Ghidul de bună practică de distribuţie angro, a declarat pentru AGERPRES preşedintele...
Agenţia Naţională a Medicamentului reevaluează profilul de siguranţă al produsului Diane 35 Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) reevaluează profilul de siguranţă al medicamentului Diane 35, se arată într-un comunicat de presă remis de Agenţie vineri.
Vaslui: Sancţiuni în cazul fetiţei moarte la Spitalul Municipal Huşi Comisia desemnată de Ministerul Sănătăţii să ancheteze moartea fetiţei în vârstă de patru ani de la Spitalul din Huşi a aplicat, deocamdată, doar sancţiuni băneşti pentru unitatea sanitară şi medicul care este acuzat de malpraxis.
Marioara Nistor (UNPR): Înainte de a veni cu sancţiuni pentru pacienţi, ar trebui să le oferim infrastructura medicală necesară Deputatul UNPR de Brăila Marioara Nistor susţine, într-un comunicat dat publicităţii, că, înainte de a veni cu sancţiuni pentru pacienţii care nu se prezintă la medic, potrivit proiectului PNL referitor la prevenţia medicală, ar trebui ca românilor să le fie pusă la dispoziţie infrastructura necesară...
Savu (Agenţia Naţională a Medicamentului): Am propus şapte noi medicamente pentru lista de compensate Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a propus şapte noi molecule pentru lista de medicamente compensate şi gratuite, a anunţat preşedintele acestei instituţii, Marius Savu, luni, la o conferinţă de profil.