Cele mai citite
 


Vrancea: Marian Oprişan solicită demisia ministrului Cseke Attila
vineri, 10 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD) a solicitat, joi, demisia ministrului sănătăţii, Cseke Attila, ca reacţie a declaraţiilor acestuia conform cărora administraţiile judeţene din Dolj şi Vrancea nu au alocat fonduri spitalelor.
"Ministrul Cseke Attila a făcut referiri la judeţul Vrancea pregătind, astfel, strategia de justificare a insucceselor pe care Ministerul Sănătăţii le-a înregistrat în procesul de aşa zisă descentralizare, în fapt o crimă comisă la adresa sistemului sanitar şi la adresa cetăţenilor acestei ţări care au plătit, chiar cu viaţa, în numele reformei din sănătate", se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii joi de Biroul de Presă al CJ Vrancea.
În document se spune că preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a mai solicitat şi pe data de 17 septembrie 2010 demisia ministrului UDMR al sănătăţii considerând, la acea dată, că 'demisia este cea mai bună modalitate prin care ministrul Cseke Attila poate recunoaşte că a greşit atunci când a făcut descentralizarea din sănătate'.
"Din nefericire, Cseke Attila s-a încăpăţânat să se ţină de scaunul din fruntea ministerului nenorocind sistemul sanitar, măsură ce a dus, în primă instanţă, la decesul unor români care aveau nevoie de asistenţă medicală de urgenţă şi care au găsit lacătul pe spitalele închise din ordinul ministrului", susţine Marian Oprişan.
Acesta i-a mai atras atenţia lui Cseke Attila "că este într-o gravă eroare atunci când acuză autorităţile judeţene că nu au făcut investiţii în spitale dintr-un motiv foarte simplu: Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani nu se află în administrarea Consiliului Judeţean Vrancea ci în administrarea ministerului".
"Se impune o întrebare simplă: cum poţi cheltui bani cu administrarea unui obiectiv care nu este în proprietatea ta? Răspunsul pe care ar fi trebuit să îl cunoască şi Cseke Attila este unul singur: aşa ceva nu este posibil! Din păcate, formulând astfel de acuzaţii la adresa administraţiei judeţene, ministrul sănătăţii a demonstrat fie că nu cunoaşte procedurile elementare legate de finanţarea unei instituţii, fie că este dezinformat", este de părere Marian Oprişan.
În aceste condiţii, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea "rămâne la convingerea că cea mai bună modalitate prin care ministrul Cseke Attila poate recunoaşte că a greşit, şi de această dată, în ceea ce priveşte administraţia judeţeană Vrancea, este demisia".
Oprişan crede, însă că Cseke Attila "se va încăpăţâna să rămână ministru şi după această nouă gafă şi va distruge şi mai mult sistemul sanitar din acestă ţară, fără a fi tras la răspundere în niciun fel".
"Poate că dacă ar fi un adevărat bărbat politic, raţional şi cu bună credinţă, Cseke Attila ar putea măcar să nu mai găsească explicaţii mincinoase ale căror unică menire este aceea de a justifica neîmplinirile sale ca manager şi, de ce nu, decesul a atâtor şi atâtor oameni care au murit cu zile doar pentru că au avut ghinionul să fie contemporani cu 'reforma' stimabilului jurist din fruntea Ministerului Sănătăţii şi a Guvernului maghiaro- pedelist, în ansamblu", concluzionează preşedintele CJ Vrancea. AGERPRES (AS-Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, cere, din nou, demisia ministrului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a solicitat, vineri, demisia ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, pe care îl acuză că dezinformează "în legătură cu descentralizarea din cadrul instituţiei pe care o conduce".
Vrancea: Marian Oprişan cere demisia ministrului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan (PSD) a cerut, vineri, demisia ministrului Sănătăţii Cseke Attila după ce pe site-ul ministerului a apărut un proiect de hotărâre de guvern prin care se abrogă transferul managementului asistenţei medicale pentru mai multe spitale, printre care...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Cseke Attila: Descentralizarea spitalelor nu se face politic Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, joi, că managementul spitalelor transferate autorităţilor locale va reveni proprietarilor de imobil şi că nu vor exista excepţii de la această regulă, indiferent de culoarea politică a primarului sau preşedintelui de Consiliu Judeţean.