Cele mai citite
 


Bacău: Gala concursului ,,Mesajul meu antidrog"
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
A V-a ediţie a Concursului ,,Mesajul meu antidrog', competiţie de creaţie artistică şi publicitară deschisă elevilor băcăuani din cursurile liceale şi gimnaziale, şi-a desemnat, vineri, câştigătorii în cadrul Galei laureaţilor organizate la Teatrul municipal "Bacovia" de Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog (CEPCA) Bacău.
,,Acest proiect de prevenire a consumului de droguri, prin promovarea de alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, s-a desfăşurat, în acest an, pentru cei 802 participanţi sub genericul ,,Colorează-ţi viaţa fără droguri", a declarat pentru AGERPRES Marta Butnaru, inspector în cadrul CEPCA.
Au primit premii 33 de elevii care s-au remarcat în cadrul a opt secţiuni: pagină web, film de scurt metraj, fotografie digitală, spot, sloganuri de campanie antidrog, artă plastică, proiecte de petrecere a timpului liber şi sport.
Pe lângă diplome, cărţi şi bani, laureaţii beneficiază şi de zece zile de vacanţă în tabăra de la Valea Budului, judeţul Bacău, oferită de Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Bacău.
Festivitatea de premiere a fost întregită şi de un spectacol în cursul căruia au fost prezentate două piese de teatru scurt, scrise de voluntari băcăuani ai CEPCA, precum şi de evoluţiile unor formaţii şcolare de muzică, balet şi folclor din judeţ.
CEPCA Bacău ,,a consiliat în 2010, cu sprijinul a 17 medici - psihologi, poliţişti, magistraţi, cadre didactice şi reprezentanţi ai autorităţilor -, dar şi a 30 de voluntari din rândul adolescenţilor şi tinerilor băcăuani, 86 de consumatori de droguri, de patru ori mai mulţi decât în anul anterior, precum şi pe membri ai familiilor acestora, iar în acest an de servicii asemănătoare au beneficiat 34 de persoane tinere", a declarat pentru AGERPRES Marta Butnaru. AGERPRES(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Lansarea, în premieră naţională, a programului "helpNET - Reţeaua Locală Antidrog" La Palatul Administrativ din Bacău a fost lansat, marţi, programul ,,helpNET - Reţeaua Locală Antidrog", o premieră la nivelul României, conceput de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Bacău.
Bacău: De patru ori mai mulţi tineri care beneficiază de servicii antidrog Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Bacău, în parteneriat cu Fundaţia de Sprijin Comunitar, a organizat vineri o suită de manifestări menite a conştientiza, într-un spaţiu neconvenţional şi într-o manieră dinamică, sub deviza 'Poţi să zâmbeşti fără droguri', pericolele consumului...
Bacău: În 2010 a crecut de patru ori faţă de 2009 numărul celor care au primit consiliere antidrog Numărul beneficiarilor serviciilor de asistenţă de specialitate oferită de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog /CPECA/ Bacău a fost de patru ori mai mare în 2010 faţă de anul precedent, relevă statisticile instituţiei.
Braşov: Patrula antidrog în şcoli - un proiect judeţean în care sunt implicaţii elevii şcolilor din judeţ Instituţia Prefectului Braşov, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au încheiat acordul de parteneriat în vederea implementării proiectului judeţean "Patrula Antidrog în Şcoli", se arată într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES, de biroul de presă al...
Comunicat de presă - IGPR ÎNCEPE SÃPTÃMÂNA PREVENIRII CRIMINALITÃŢII
Suceava: Sute de elevi selectaţi pentru voluntariat în lupta împotriva etnobotanicelor Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava a demarat, joi, la Colegiul Naţional 'Ştefan cel Mare' din Suceava, o nouă campanie în cadrul proiectului ,,Fii cool fără droguri', ca răspuns la amploarea fenomenului consumului de substanţe noi cu efecte psihoactive, disponibile în stare...