Cele mai citite
 


Bacău: Lovit de un cal, un copil a suferit o ruptură de rinichi şi o traumă hepatică
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un copil, în vârstă de opt ani, din comuna băcăuană Răcăciuni se află internat în stare gravă la Spitalul de Pediatrie Bacău după ce a fost lovit puternic cu copita de un cal.
,,Băiatul a suferit o ruptură de rinichi şi traumă hepatică, a fost ţinut în perfuzii mai multe ore, iar după ce a fost stabilizat, a fost transferat la secţia Chirurgie pediatrică", a declarat pentru AGERPRES medicul Aurelia Ţaga, managerul unităţii medicale băcăuane.
Potrivit acesteia, ,,se fac investigaţii medicale pentru stabilirea tratamentului în continuare, fiind luată în calcul şi o intervenţie chirurgicală".
Acesta este al doilea caz grav rezultat în urma unei agresiuni produse de un cal, care a intrat în atenţia medicilor băcăuani de la începutul săptămânii. În Secţia chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă se află internat, de patru zile, un bărbat care a fost muşcat de piept de cabalină din gospodăria proprie.
Un alt băcăuan a fost spitalizat pe parcursul lunii ca urmare a faptului că a fost muşcat grav de un braţ şi a venit la medic abia după trei zile de la producerea incidentului. Alţi şase locuitori ai judeţului Bacău, între care două femei au suferit răni după ce au fost agresaţi de caii din propriile gospodării. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă formată din trei medici printre care şi un obstetrician de la Spitalul Niguarda din Milano a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală cu laparoscopul din blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, intervenţie ce constituie o premieră pentru spitalul din Slatina.
Bacău: Un bărbat adus în stare gravă la spital pentru că şi-a înghiţi proteza va fi operat de urgenţă Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost adus joi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău cu hemoragie digestivă gravă, după ce îşi înghiţise proteza dentară în urmă cu patru zile.
Bacău: Speranţe pentru Spitalul de Pediatrie propus pentru comasare Criteriile noi de clasificare a unităţilor medicale cu paturi ar putea conduce la continuarea activităţii independente a Spitalului de Pediatrie Bacău, propus spre comasare cu Spitalul Judeţean de Urgenţe.
Bacău: Premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă - un medic francez operează în secţia de urologie, modernizată Doctorul Patrice Brun, de la Spitalul Sens, situat lângă Paris, a efectuat, în această săptămână, mai multe operaţii din patologia urologică, premiere la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Bacău, înregistrând însă, prin prezenţa sa, şi cea dintâi participare directă a unui specialist de peste hotare la...
Două secţii ale Spitalului Judeţean Satu Mare, complet modernizate Secţiile de Pediatrie şi Chirurgie Pediatrică ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare au fost modernizare complet printr-o investiţie de 800.000 de lei asigurată de Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare.
Bacău: Dumitru Sechelariu, fost primar al muncipiului, internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti Fostul primar al municipiului Bacău în perioada 1996-2004, Dumitru Sechelariu, a fost internat în stare gravă, duminică, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.