Cele mai citite
 


Sumele colectate la asigurările de sănătate au scăzut
vineri, 31 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 31 iul /Agerpres/ - Directorul general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), conf.dr. Cristian Celea, a declarat vineri că suma colectată de Casă a scăzut cu aproximativ 14%.

"Ne aşteptăm ca în această lună să crească. Suntem descoperiţi în semestrul IV", a adăugat Celea.

Acesta a precizat că CNAS a avut, miercuri, o videoconferinţă cu reprezentanţii tuturor caselor judeţene în cadrul căreia a fost analizată situaţia plăţilor către furnizorii de servicii medicale, cauzele care au dus la întârzieri sau plăţi parţiale şi priorităţile din această perioadă.

Conf.dr. Cristian Celea a mai spus că toţi directorii caselor judeţene au avut întâlniri cu medicii de familie şi au stabilit de comun acord o plată integrală în aproximativ 10 - 12 zile, menţionând că bugetul alocat este insuficient acum pentru plata tuturor furnizorilor de servicii medicale. El a adăugat că plata datoriilor către farmacii s-a făcut până pe 31 aprilie.

În legătură cu judeţul Brăila, unde medicii de familie nu au primit banii, directorul executiv al CNAS, a spus că directorul casei judeţene a avut o întâlnire cu medicii şi s-a stabilit ca banii pentru luna iunie să fie livraţi în această perioadă.AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS sesizează Parchetul cu privire la neregulile constatate la Direcţia Medic Şef Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat vineri că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 cu privire la neregulile constatate la nivelul Direcţiei Medic Şef a CNAS, despre care susţine că "pot constitui abuz sau neglijenţă în serviciu a funcţionarilor publici".
CNAS vrea să achiziţioneze cu aproximativ 18,8 milioane de lei servicii de mentenanţă pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a lansat o licitaţie deschisă pentru achiziţia de servicii de Help-desk, mentenanţă şi suport tehnic aferente componentei aplicative a sistemului informatic Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate, valoarea maximă estimată a contractului fiind de aproximativ...
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
CNAS a achiziţionat servicii de colectare şi prelucrare a datelor pentru decontarea serviciilor medicale spitaliceşti Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a achiziţionat de la Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti servicii privind colectarea, prelucrarea datelor şi elaborarea rapoartelor în vederea decontării serviciilor medicale spitaliceşti, potrivit...
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...