Cele mai citite
 


Dr. Mihăilă şi dr. Tănăsescu şi-au dat demisia din funcţiile deţinute la organizaţiile patronale
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Federaţiei Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă, şi dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, şi-au dat demisia vineri din aceste funcţii.
Dr. Doina Mihăilă a declarat, pentru AGERPRES, că a luat această decizie întrucât, în calitate de preşedinte al federaţiei, ar fi trebuit să obţină o finanţare pentru medicina de familie care să asigurare măcar supravieţuirea.
"Au fost rezolvate punctele referitoare la pacienţi, dar pentru că nu am obţinut finanţarea necesară pentru cabinetele medicilor de familie, mi-am dat demisia de onoare. Nu am obţinut o suplimentare, care nu era foarte mare, dar care era necesară pentru plata pe înscris şi acest lucru a condus la această decizie", a explicat dr. Mihăilă.
Medicii de familie au semnat vineri contractul-cadru pentru serviciile medicale pe 2011, deşi nu au obţinut finanţarea pentru care o doreau pentru cabinetele medicale. Ei au spus că au luat această hotărâre pentru că s-au gândit la pacienţi. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Rodica Tănăsescu: Medicina de familie va avea finanţare 50% per capita şi 50% per servicii Contractul-cadru privind medicina de familie pentru 2013, aflat în dezbatere publică, prevede plata per capita (pe asigurat) şi per servicii la fel ca anul trecut, a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF).
Dr. Rodica Tănăsescu (SNMF): Mi-aş dori o coerenţă în legislaţie, o stabilitate a legislaţiei în domeniul sănătăţii Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei (SNMF), dr. Rodica Tănăsescu, a declarat presei miercuri, la Târgu Mureş, că şi-ar dori ca legislaţia în domeniu să fie coerentă, stabilă şi să ofere un procent de finanţare a asistenţei medicale primare similar cu cel din ţările civilizate.
Raport privind evaluarea structurii şi furnizării asistenţei primare în România Raportul "Evaluarea structurii şi furnizării asistenţei primare în România", un proiect pe bază de sondaj, a fost lansat miercuri în cadrul Conferinţei Naţionale a Medicilor de Familie.
Nicolăescu: Numărul minim de pacienţi pe lista unui medic de familie a scăzut la 800 Numărul minim de pacienţi pe lista unui medic de familie a scăzut la 800, pentru a asigura o calitate mai bună şi posibilitatea cât mai multor medici de a avea acces la profesie, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Vâlcea: Două proiecte cu finanţare europeană, prelungite până la sfârşitul anului Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a prelungit perioada de implementare a două proiete europene iniţiate de Consiliul Judeţean Vâlcea, se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES de către preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.
Iohannis: Trebuie să garantăm cetăţenilor acces la serviciile medicale şi un act medical de calitate Românii trebuie să aibă acces garantat la serviciile medicale şi la un act medical de calitate, printr-o finanţare adecvată şi administrarea eficientă a resurselor în acest domeniu, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis la evenimentul cu tema "Pacientul - centrul sistemului de sănătate", organizat la...