Cele mai citite
 


Dr. Mihăilă: Medicii de familie semnează contractul cu CNAS
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie au decis vineri dimineaţă, după ce au avut o nouă întâlnire cu ministrul Sănătăţii, să semneze contractul-cadru pentru 2011.
"Am avut o nouă întâlnire cu ministrul Sănătăţii şi am căzut de comun acord, spre binele pacienţilor, să semnăm contractul-cadru pentru furnizarea de servicii medicale cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate", a declarat, pentru AGERPRES, dr. Doina Mihăilă preşedintele Federaţiei Patronatelor Medicilor de Familie din România.
Ea recomandă medicilor de familie din teritoriu să-şi depună mapele de contractare.
Obiectivele pe care medicii de familie le-au cerut, respectiv consultarea bolnavilor cronici ori de câte ori aceştia au nevoie, valoarea garantată a punctului de 3 lei per capita şi 1,8 per serviciu, informatizarea să constituie obiectul unui alt contract separat au fost îndeplinite şi fac obiectul unui protocol semnat cu Ministerul Sănătăţii, a spus dr. Doina Mihăilă.
Aceasta şi-a exprimat speranţa că dialogul cu ministerul va continua şi în perioada următoare. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a anunţat, vineri, la Sinaia, preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei, Doina Mihăilă.
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Medicii de familie vor avea plafon, prin reintroducerea bugetului orientativ Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România (FNPMFR) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) au anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că se delimitează hotărât de măsurile pe care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) vor să...
Vasile Cepoi: CNAS va trebui să îşi schimbe politica - să plătească pe rezultat, nu pe volum Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va trebui să îşi schimbe politica şi să plătească serviciile medicale în funcţie de rezultatul acestora, nu în funcţie de volum, astfel încât medicul de familie să se simtă motivat să descopere anumite afecţiuni în stadiu incipient, a declarat, sâmbătă, la Târgu...
Medicii de familie sunt decişi să recurgă la măsuri de protest Medicii de familie sunt decişi să recurgă la mai multe măsuri de protest, începând cu depunerea de cereri de certificate de conformitate în vederea practicării acestei specialităţi acolo unde sunt recunoscuţi şi respectaţi, până la nesemnarea contractelor, notificare la contract sau chemare în instanţă...