Cele mai citite
 


E.coli: Comisia Europeană confirmă că Germania nu a exportat seminţe germinate
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia Europeană a confirmat vineri că Germania nu a exportat în alte ţări comunitare seminţe germinate provenite de la ferma semnalată de autorităţi ca probabilă sursă a infecţiei cu tulpina agresivă a bacteriei 'E.coli', notează agenţia spaniolă de presă EFE.
'Potrivit informaţiilor guvernului german, aceste produse au fost consumate numai în Germania', a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, Frederic Vincent, purtător de cuvânt al executivului comunitar.
Acesta a salutat ridicarea alertei în ceea ce priveşte consumul de castraveţi, salată şi roşii crude, care fusese instituită din cauza suspiciunii că aceste legume ar fi fost contaminate. Ridicarea alertei a fost anunţată de Germania după ce s-a constat că infecţia îşi are originea 'cu o siguranţă aproape absolută' în seminţele germinate.
După ultimele descoperiri ale autorităţilor germane, 'vedem lumina de la capătul tunelului' în criza sanitară cauzată de 'E.coli, a mai spus Frederic Vincent.
Studiul care a condus la semnalarea unei ferme din landul Saxonia Inferioară ca probabil focar al infecţiei 'este pur statistic', a spus purtătorul de cuvânt, răspunzând la întrebările jurnaliştilor.
Frederic Vincent a evidenţiat complexitatea procesului de găsire a originii infecţiei de-a lungul lanţului alimentar, sarcină pe care a comparat-o cu o 'anchetă poliţienească'.
'A fost o criză sanitară de o amploare neobişnuită în Uniunea Europeană', a subliniat purtătorul de cuvânt, care a adăugat că bacteria a afectat sute de persoane.
În Germania, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa din cauza infecţiei provocate de 'E.coli' a crescut vineri la 30, după decesul unui pacient din landul Saxonia Inferioară. Suedia a înregistrat şi ea un deces cauzat de aceeaşi infecţie.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) E.coli/Dalli: Testele din Germania nu au confirmat că sursa contaminării este Spania Bruxelles, 1 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Testele pe castraveţi importaţi din Spania, efectuate până acum de către autorităţile germane responsabile pentru siguranţa alimentară, nu au confirmat prezenţa shiga-toxinei E.coli de tip O104, ce produce sindromul hemolitic uremic...
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...
UPDATE E-coli: Comisia Europeană propune un ajutor de 210 milioane de euro pentru agricultori Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că Bruxelles-ul propune un ajutor de 210 milioane de euro pentru agricultorii confruntaţi cu o diminuare drastică a vânzărilor ca urmare a crizei provocate de epidemia cauzată de bacteria entero-hemoragică...
Valeriu Tabără, prezent la reuniunea miniştrilor Agriculturii din UE consacrată crizei de pe piaţa castraveţilor Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, participă marţi, la Strasbourg, la reuniunea extraordinară a miniştrilor Agriculturii din Uniunea Europeană consacrată analizării mijloacelor de acordare a compensaţiilor financiare pentru producătorii de legume şi fructe din UE ale căror vânzări au scăzut drastic...
Tabără (MADR): Legumele româneşti prezintă garanţie pentru consumatori Bucureşti, 6 iun /Agerpres/- Legumele produse în România la această dată sunt sigure pentru consumatori, a declarat luni ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.
CE solicită din nou Rusiei ridicarea imediată a embargoului asupra importurilor de legume dinspre UE Bruxelles, 15 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Comisia Europeană a cerut din nou, miercuri, punerea în practică a măsurii de ridicare imediată şi fără alte condiţii a embargoului impus de Rusia asupra importurilor de legume proaspete provenind din UE, după ce un acord în acest...