Cele mai citite
 


E.coli: Patru noi decese aduc bilanţul victimelor la 30
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Epidemia provocată de bacteria Ehec s-a soldat cu încă cinci morţi, bilanţul deceselor ajungând la 30, relatează Le Soir.
A treizecea victimă este un bărbat de 57 de ani care a decedat în Frankfurt, după ce şi-a petrecut vacanţa împreună cu soţia sa la Hamburg, unul dintre principalele focare de infecţie, au anunţat autorităţile locale. Bacteria Ehec a făcut până acum 29 de victime în Germania şi una în Suedia.
În plus, autorităţile regionale din Saxonia Inferioară şi insitutul federal Robert Kock au anunţat moartea altor patru persoane, printre care şi o tânără de 20 de ani.
Majoritatea persoanelor infectate cu E. coli au fost femei în vârstă de peste 60 de ani. Landurile cele mai afectate sunt Saxonia Inferioară (10 morţi) şi Schleswig-Holstein (7 morţi).
Autorităţile din Hamburg au remarcat o scădere a numărului de noi îmbolnăviri în ultimele două zile.
'Sperăm că punctul culminant al epidemiei a fost depăşit', a declarat ministrul sănătăţii din landul Hamburg,
Cornelia Prüfer-Storcks.
Autorităţile sanitare germane continuă să cerceteze sursa epidemiei.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia E.coli: Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 50 Bilanţul epidemiei provocate de bacteria Ecoli enterohemoragică (Eceh) a ajuns la 50 de morţi, dintre care 48 în Germania, după decesul unei septuagenare germane şi al unei alte persoane în Statele Unite, conform informaţiilor oferite de autorităţile germane şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...
Germania: Epidemia cu E.coli nu a fost provocată de castraveţii spanioli Castraveţii spanioli nu sunt vinovaţi de izbucnirea epidemiei cauzate de 'E. coli', care a făcut până acum 15 morţi, producând totodată îmbolnăvirea a peste 1.400 de persoane în Germania, a informat marţi şefa Departamentului de sănătate publică din Hamburg, Cornelia Prufer-Storks, transmite EFE.
OMS susţine că tulpina ucigaşă de E.coli este una cunoscută Tulpina bacteriei responsabilă de epidemia care a provocat 18 morţi în Europa, în majoritate în Germania, este una cunoscută, a informat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, cu toate că unii cercetători susţin că este vorba de o tulpină nouă, relatează vineri AFP.
RDCongo: Epidemia de Ebola ar fi făcut 32 de morţi Epidemia de Ebola, care face ravagii în nord-estul Republicii Democrate Congo (RDC), ar fi făcut 32 de morţi până în prezent, potrivit unui nou bilanţ publicat marţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...
Bacteria mortală: trei noi decese ridică bilanţul la 33 de morţi Bacteria E.coli a făcut noi victime în Germania, bilanţul epidemiei ajungând la 33 de morţi, între care 32 în această ţară, informează vineri AFP.