Cele mai citite
 


Epidemia de E.coli: suspiciunile s-au restrâns la o exploatare agricolă din nordul Germaniei
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În investigaţiile pentru stabilirea originii contaminării cu bacteria E.coli enterohemoragică (Eceh) din Germania, suspiciunile s-au restrâns la o exploatare agricolă din nordul ţării care produce seminţe germinate, a declarat vineri ministrul agriculturii, Ilse Aigner, relatează AFP.
'Pentru moment, se adună dovezi care ne fac să credem că seminţele germinate dintr-o exploatare din Saxonia inferioară ar putea fi infectate', a spus Aigner pentru Hamburger Abendblatt.

Bilanţul morţilor în cinci săptămâni de la declanşarea epidemiei a crescut joi la 30, dintre care 29 în Germania.

Ministrul agriculturii din Saxonia Inferioară, Gert Lindemann, a spus într-un interviu pentru revista Focus că există 'o serie de indicii' în privinţa exploatării Gartnerhof de la Bienenbüttel.

Se pare că cel puţin 80 dintre persoanele care s-au infectat cu bacteria Eceh în întreaga Germanie au consumat seminţe germinate provenite de la această exploatare, a spus Lindemann.

Este posibil ca exploatarea să fi utilizat seminţe contaminate sau ca infecţia să provină de la un salariat care a 'păcătuit prin lipsa de igienă', a adăugat Lindemann.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de E.coli: Comisarul european John Dalli cere Germaniei o mai bună cooperare Comisarul european pentru sănătate, John Dalli, a cerut autorităţilor germane să coopereze mai strâns cu experţii străini pentru a depista originea bacteriei E.coli, într-un interviu apărut miercuri în cotidianul german Die Welt şi preluat de AFP.
Epidemia de ECEH din Germania, declarată încheiată Centrul naţional de prevenire a maladiilor a anunţat marţi că epidemia mortală de E.coli enterohemoragică este declarată încheiată în Germania, relatează AP.
Germania: Epidemia cu E.coli nu a fost provocată de castraveţii spanioli Castraveţii spanioli nu sunt vinovaţi de izbucnirea epidemiei cauzate de 'E. coli', care a făcut până acum 15 morţi, producând totodată îmbolnăvirea a peste 1.400 de persoane în Germania, a informat marţi şefa Departamentului de sănătate publică din Hamburg, Cornelia Prufer-Storks, transmite EFE.
Epidemia de E.coli: Legumele continuă să fie distruse în Germania Între cinci şi zece la sută din legumele cultivate în nordul Germaniei au fost distruse, potrivit unei declaraţii a ministrului german al agriculturii Ilse Aigner, preluată în ediţia de marţi a ziarului The Local.
Primul copil mort în Germania din cauza contaminării cu bacteria Eceh Epidemia declanşată de bacteria E. coli enterohemoragică (Eceh) a provocat pentru prima dată moartea unui copil din Germania, un băiat de doi ani din nordul ţării, au anunţat autorităţile locale, bilanţul morţilor ridicându-se la 37 în Europa, relatează AFP.
Epidemia E.coli: Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 50 Bilanţul epidemiei provocate de bacteria Ecoli enterohemoragică (Eceh) a ajuns la 50 de morţi, dintre care 48 în Germania, după decesul unei septuagenare germane şi al unei alte persoane în Statele Unite, conform informaţiilor oferite de autorităţile germane şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...