Cele mai citite
 


Fructele proaspete, cartofii, mierea, zahărul şi apa, canalul şi salubritatea - cele mai mari scumpiri în mai
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fructele proaspete, cartofii, zahărul, mierea şi apa, canalul şi salubritatea s-au scumpit cel mai mult în mai, comparativ cu aprilie 2011, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Preţurile produselor alimentare au crescut în medie cu 0,21%.
Fructele proaspete s-au scumpit cu 6,71%, cartofii - cu 3,59, mierea - 1,41% şi zahărul - 1,24%. În schimb, ouăle s-au ieftinit cu 6,41%, conservele de legume cu 1,73%, brânza de oaie cu 0,61% şi cea de vacă cu 0,34%.
Preţurile produselor nealimentare au crescut cu 0,16%. Cel mai mult s-au scumpit energia termică - 0,85%, tutunul şi ţigările - 0,67% şi cărţile, ziarele şi revistele - 0,47%. Ceasurile, aparatele audio-video şi articolele sportive s-au ieftinit cu 0,5%, medicamentele cu 0,06%, iar articolele medicale şi combustibilii cu 0,05%.
Tarifele serviciilor au înregistrat, pe total, o creştere cu 0,36%. Cel mai mult s-au scumpit apa, canalul şi salubritatea - 1,23%, abonamentele auto cu 0,34%, transportul aerian şi telefonul - 0,32% şi serviciile de îngrijire medicală, cu 0,31%, în timp ce chiriile au scăzut cu 0,04%.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Făina, fasolea şi ouăle s-au ieftinit cel mai mult în ianuarie 2012 Făina, fasolea şi ouăle s-au ieftinit în luna ianuarie 2012 cu procente cuprinse între 0,15 şi 0,68%, faţă de luna anterioară în timp ce legumele, conservele de legume şi fructele s-au scumpit cu 1,92%, respectiv cu 1,04%, conform datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Zahărul, mălaiul, articolele medicale şi medicamentele, singurele produse care s-au ieftinit în octombrie Zahărul, mălaiul, făina, articolele medicale şi medicamentele sunt singurele produse care s-au ieftinit în luna octombrie, conform datelor publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Legumele şi fructele s-au ieftinit cel mai mult în luna iulie Legumele, fructele dar şi conservele din aceste produse s-au ieftinit cel mai mult în luna iulie, cu 14,53%, respectiv cu 5,36%, faţă de luna iunie, conform datelor publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Cum slăbeşti după Sărbători? Află de la specialiştii Ropharma! Excesele culinare de sărbători aduc cu sine kilograme în plus, creşterea nivelului de colesterol şi a glicemiei în sânge. Toate acestea afectează în mod inevitabil silueta, însă mai mult decât atât, sănătatea organismului şi funcţionarea optimă a ficatului şi a sistemului cardiovascular. ...
Regimul alimentar recomandat la varsta a treia Pacientul varstnic are nevoie de un aport caloric mai scăzut fata de pacientul adult şi diferit dacă este sedentar sau activ şi în funcţie de sex (motivat de scaderea metabolismului bazal progresiv cu inaintarea in varsta). Sedentar: 1800-2100 Kcal pentru bărbaţi şi 1600-1800 Kcal pentru femei; Activ...
Cercetător ştiinţific dr. Otilia Bobiş (USAMV): Mierea românească este o adevărată comoară naţională (interviu) Cercetător ştiinţific dr. Otilia Bobiş, manager la Laboratorul de controlul calităţii produselor apicole al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca şi cadru didactic asociat al instituţiei de învăţământ superior, a acordat un interviu AGERPRES în care descrie...