Cele mai citite
 


Guvernul ungar vrea să introducă taxă pe îngheţată
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ungaria intenţionează să introducă o taxă pe alimente şi băuturi cu conţinut mare de sare şi zahăr, dar în această categorie nu vor intra hamburgherii, semipreparatele sau băuturile alcoolice, scrie în ediţia sa de joi cotidianul ungar Vilaggazdasag, citat de agenţia MTI.
Mărimea taxei va depinde de cantitatea de sare sau zahăr prezentă în produs, precizează cotidianul. O băutură tipic energizantă, de exemplu, ar fi taxată cu 200 de forinţi /75 de eurocenţi/ per litru.
Ice tea, cola şi alte băuturi cu conţinut de zahăr, precum şi îngheţata, dar şi supele instant, chipsurile şi alte gustări sărate vor fi taxate începând de la 1 ianuarie 2012.
O parte din încasările de circa 20-30 miliarde de forinţi vor fi cheltuite pe prevenirea maladiilor, depistarea lor şi educaţia din domeniul sănătăţii publice, iar cealaltă parte pentru creşterea salariilor angajaţilor din domeniul sănătăţii, mai scrie ziarul respectiv. AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În Ungaria a intrat în vigoare o controversată taxă fast-food O lege controversată care instituie taxe pe produsele nesănătoase, cu un conţinut ridicat de sare sau zahăr, supranumită 'taxa pe chipsuri', a intrat joi în vigoare în Ungaria, relatează France Presse.
Ungaria: 'Taxa pe grăsimi' a adus la buget 178 milioane de euro de la introducerea ei, în 2011 Veniturile obţinute din aşa-zisa 'taxă pe grăsimi' totalizează peste 55 de miliarde de forinţi (178 milioane de euro) de la introducerea ei în Ungaria, a relatat joi cotidianul Magyar Nemzet, preluat de agenţia ungară de presă MTI.
Marea Britanie vrea să combată obezitatea printr-o taxă pe zahăr Guvernul britanic a lansat joi o strategie destinată combaterii obezităţii infantile prin taxarea companiilor care vând băuturi răcoritoare care conţin zahăr, urmând ca banii să fie investiţi în programe care încurajează activitatea fizică şi dieta echilibrată pentru şcolari, informează Reuters.
ONU doreşte să impună o 'taxă pe calorii' pe plan internaţional Organizaţia Naţiunilor Unite a propus introducerea unei taxe la băuturile carbogazoase dulci şi produsele cu multe calorii, apreciind că fondurile obţinute în acest fel ar putea fi utilizate pentru ajutoarele umanitare destinate ţărilor sărace, potrivit unui raport special al ONU cu privire la alimentaţie...
Spitalele britanice solicită taxă pe produsele îndulcite furnizate în unităţile spitaliceşti Spitalele britanice vizează introducerea unei taxe pentru cafeaua şi alimentele furnizate în incinta acestora, în vederea combaterii problemei tot mai serioase a obezităţii, a anunţat luni şeful Serviciului public de sănătate britanic (NHS), preluat de AFP.
MB: O taxă de 20% pe băuturile carbogazoase ar determina o scădere semnificativă a obezităţii /studiu/ Impunerea unei taxe de 20% pe băuturile răcoritoare carbogazoase cu conţinut de zahăr ar putea determina scăderea cu circa 180.000 a numărului de adulţi obezi din Marea Britanie, potrivit unui studiu făcut public vineri, citat de Associated Press.