Cele mai citite
 


Iaşi: Institutul de Cardiologie "George Georgescu" din Iaşi a fost încadrat în categoria I M
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PDL Cristina Dobre a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Institutul de Cardiologie "George Georgescu" din Iaşi a fost încadrat în categoria I M.
"În ultima săptămână s-au făcut demersuri pentru ca Institutul de Cardiologie Iaşi să fie încadrat pe noua clasificare a Ministerului Sănătăţii în categoria I M, în loc de categoria II M, cum a fost încadrat iniţial. Acest demers a fost încununat de succes: astăzi (vineri - n.r.) s-a semnat ordinul ministrului Sănătăţii care prevede încadrarea spitalului în categoria I M", a explicat parlamentarul ieşean.
Aceasta a declarat că atât parlamentarii locali, cât şi reprezentanţii autorităţilor sanitare ieşene poartă discuţii privind încadrarea în categoria I M şi a altor spitale de interes zonal şi cu profil de activitate unic în Moldova, cum ar fi, de exemplu, Spitalul Clinic "C. I. Parhon" din Iaşi, unitate medicală în cadrul căreia funcţionează un centru de dializă şi transplant renal şi unde a existat un singur indicator necorespunzător care vizează "proporţia bolnavilor externaţi care se reinternează în alt spital, pentru patologie de acelaşi tip într-un interval de 48 ore de la externare".
Solicitări de reîncadrare de la II M la I M s-au făcut şi pentru Spitalul de Neurochirurgie "Nicolae Oblu" din Iaşi, unica unitate medicală spitalicească de profil din Moldova sau Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi. Deşi este cea mai mare unitate medicală de profil, cuprinde toate sectoarele de activitate, Spitalul "Sfânta Maria" a fost inclus în categoria II M întrucât valoarea realizată de spital în anul 2010 la indicatorul "proporţia bolnavilor internaţi care au domiciliul în alte judeţe" a fost de 29,13% faţă de 40% cât este prevăzut drept criteriu minim de încadrare în prima categorie.
Un alt spital regional din Iaşi, Spitalul Clinic de Recuperare, unic prin profilul său de activitate, a fost clasificat în categoria II M fără a i se preciza criteriile neîndeplinite în eventualitatea întocmirii unui plan de conformitate pentru încadrarea în I M.
Tot la categoria II M au fost clasificate şi cele două maternităţi "Cuza Vodă" şi "Elena Doamna", Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola şi, nu în ultimul rând, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.
Singurul spital din Iaşi care a obţinut clasificarea I M este Spitalul "Sfântul Spiridon", însă conducerea acestuia trebuie să îndeplinească până la sfârşitul anului amendamente de conformare. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Petru Movilă (PDL): Clasificarea unităţilor spitaliceşti din Iaşi nu este conformă cu realitatea Democrat-liberalul Petru Movilă, membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, a solicitat, joi, printr-o scrisoare deschisă, ca reprezentanţii Ministerului Sănătăţii să reevalueze clasificarea spitalelor ieşene.
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.
Iaşi: Candidatul PNL la primăria municipiului reşedinţă de judeţ vrea să îmbunătăţească sistemul medical Candidatul PNL la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la care a participat şi eurodeputatul Cristian Buşoi, că vrea să transforme Spitalul Sfântul Spiridon într-o unitate medicală municipală, după ce Spitalul Regional de Urgenţă va fi dat în folosinţă.
ANT va inspecta spitalele din Iaşi în vederea acreditării acestora pentru transplanturi Reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Transplant vor veni în următoarea perioadă la Iaşi pentru a efectua inspecţiile necesare în vederea acreditării unităţilor sanitare din Centrul Regional.
Iaşi: Copii plimbaţi între spitale din cauza lipsei unui microscop operator Copiii internaţi la clinicile de neurochirurgie, otolaringologie şi chirurgie plastică din cadrul celui mai mare spital de copii din Moldova - Spitalul Regional de Urgenţă "Sfânta Maria" din Iaşi - sunt plimbaţi între spitale întrucât unitatea medicală nu are în dotare un microscop operator.